Știri 21 ianuarie 2021

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la ora 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul, la Catedrala arhiepiscopală, iar mâine, de la ora 7.40, va oficia Sf. Liturghie, tot la Catedrală.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la Mănăstirea Sfinții Ierarhi Nicolae și Bretanion, din localitatea 23 August, cu prilejul hramului, de la ora 8.30.
De la ora 17.00, va participa la un concert de cântece patriotice dedicat Zilei Unirii Principatelor Române, ce va avea loc la parohia “Naşterea Maicii Domnului ” din localitatea Murfatlar.

CT BUS modifică procedura de îmbarcare şi debarcare a pasagerilor în stațiile de autobuz.
Astfel, accesul în mijlocul de transport în comun se face doar pe la ușa 1, iar coborârea din autobuz se va face pe la ușile 2 și 3.
Totodată, se menține obligativitatea purtării măștii de protecție dar și a mănușilor de unică folosință pe întreaga durară a călătoriei cu autobuzul.

Programările pentru vaccinul anti-Covid se vor putea face şi pentru perioada de după 1 martie.
Anunţul a fost făcut de Comitetul de coordonare a campaniei.
Decizia vine după ce în centrele existente în 31 de judeţe s-au ocupat deja toate locurile, la prima doză, pentru următoarele trei săptămâni.
În scurt timp vor fi deschise noi centre de vaccinare în fiecare judeţ, care vor permite programări din 8 februarie.

Limitarea poluării aerului ar putea salva mai mult de şapte milioane de vieţi, anual.
Un nou studiu al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a cerut acţiuni urgente pentru limitarea poluării aerului.
OMS consideră că poluarea aerului este una dintre principalele cauze ale îmbolnăvirilor la nivel global.
În Europa, studiul a descoperit că doi poluanţi, particulele fine şi protoxidul de azot, conduc la decese premature în aproape 1.000 de oraşe.
Reducerea lor ar putea duce la prevenirea a aproape 50.000 de morţi premature pe an.

Şoferii îşi vor putea deconta daunele la compania cu care au încheiat poliţa RCA.
Modificarea va fi făcută în perioada următoare printr-o ordonanţă de urgenţă, potrivit Autorităţii de Supraveghere Financiară.
Această facilitate există şi acum, dar este opţională, susţin asiguratorii.
Reprezentanţii firmelor de asigurări consideră că după această modificare, poliţele se vor majora.
În prezent, asiguratorii care practică această formă şi o vând facultativ o taxează cu 50 de lei.

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul pentru energia electrică vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor.
De asemenea, vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat.
ANRE a aprobat un ordin în acest sens.
A fost stabilit, de asemenea, un nou termen până la care clienţii au obligaţia de a semna un nou contract, și anume 30 iunie.

Studenţii români solicită burse mai mari şi gratuitate la biblioteci.
De asemenea, ei cer și creşterea subvenţiei pentru cămine şi cantine, precum şi stabilirea unei subvenţii distincte pentru finanţarea activităţilor centrelor de consiliere şi orientare în cariere, în vederea sporirii angajabilităţii studenţilor şi flexibilităţii pe piaţa muncii.
Reprezentanţii studenţilor subliniază că performanţa scăzută se datorează subfinanţării sistemului de învăţământ.
România se află pe ultimul loc la procentul din produsul intern brut alocat educaţiei şi doar 26% dintre tinerii cu vârste între 30 şi 34 de ani au studii superioare, faţă de media europeană de 40%.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept