Știri 20 ianuarie 2021

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși mâine, de la ora 7.45, Sf. Liturghie, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
De la ora 18.00, va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sf. Cuv. Maxim Mărturisitorul, la Catedrala arhiepiscopală.

Preoții Arhiepiscopiei Tomisului vor dona sânge.
Acțiunea se va desfășura mâine, între orele 7.30 – 13.30, la sediul CRTS Constanța.
De la ora 12.00, va fi prezent și Înalt Prea Sfințitul Teodosie.
Arhiepiscopia Tomisului se află în parteneriat cu CRTS Constanța, din martie 2018 și până în prezent a organizat mai multe campanii de donare în cadrul parohiilor.

Religia și psihologia au în comun principii care-i ajută pe oameni să depășească mai ușor stările de anxietate și de depresie, în momentele de cumpănă ale vieții.
Așa confirmă un studiu al cercetătorilor americani.
Credința ne ajută să căutăm abordări pozitive atunci când trecem prin situații dificile, metodă denumită de psihologi „reevaluare cognitivă”.
Oamenii credincioși folosesc intuitiv o serie de principii pe care psihologii le-au identificat ca fiind eficiente pentru inducerea stării de bine și pentru alinarea suferințelor.

Persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor fi incluse în etapa a doua de vaccinare.
Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că sunt discuţii ca inclusiv persoanele surdo-mute să aibă acces la vaccinare.
Referitor la platforma pentru programare la vaccinare, ministrul a declarat că au fost probleme cu înscrierea persoanelor cu boli cronice, din cauza bazelor de date.
El a mai spus că va fi o listă separată de aşteptare pe care cei cu boli cronice se vor putea înscrie şi vor fi sunaţi de către un call center pentru a se programa.

Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei din municipiul Constanța vor fi modernizate cu bani europeni.
În această primăvară, vor începe lucrările prevăzute în proiectul de îmbunătățire a mobilității urbane durabile pe sectorul delimitat de Gara CFR și intersecția cu DN39E, anunţă Primăria.
Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar
potrivit proiectului, peste 4 kilometri de tramă stradală vor fi reconfigurați.
Investițiile în amenajări urbane cuprind: stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminate inteligent, spații verzi mediane și sistem de irigații.

Medicii de familie atrag atenţia asupra unei eventuale creşteri a numărului infecţiilor respiratorii şi de gripă, în contextul unei posibile reluări a cursurilor în unităţile şcolare.
Ei avertizează că pot fi expuşi îmbolnăvirilor copiii şi adolescenţii şi încurajează vaccinarea antigripală a acestora.
Medicii de familie le reamintesc părinţilor că au la dispoziţie atât vaccinurile din farmacii, cât şi pe cele distribuite prin programul naţional de vaccinare.
Totodată ei îi încurajează părinţii să se informeze despre vaccinarea antigripală şi despre beneficiile acesteia, în contextul în care, cel puţin pentru moment, copiii nu pot fi vaccinaţi împotriva COVID-19.

Românii care au credite în lei vor plăti rate mai mici la bănci.
Indicele Robor, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea împrumuturilor în moneda națională, a scăzut din nou și a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. Economiștii pun scăderea pe seama deciziei BNR de a reduce dobânda de referință la un minim istoric.
Cotația indicelui Robor la 3 luni a scăzut la 1,59%, cea mai mică din septembrie 2017.

Copiii care călătoresc în străinătate împreună cu părinții vaccinați anti COVID-19 vor fi obligați să stea în carantină la întoarcerea în România timp de 10 zile.
În aceste condiții, unul dintre părinți trebuie să stea cu copilul.
Institutul Național de Sănătate Publică a făcut această precizare în contextul în care Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat o hotărâre prin care persoanele care vin în țară și au făcut ambele doze de vaccin anti-coronavirus nu mai sunt obligate să intre în carantină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept