Știri 12 ianuarie 2021

ANM a emis o informare meteorologică de precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până mâine dimineață, la ora 10.00.
Astfel, vor fi perioade în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.
În Dobrogea și Bărăgan vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și ploaie, iar izolat se va forma polei.
Vântul va avea unele intensificări pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 40…50 km/h.

ANAF are acces la toate conturile românilor.
Potrivit unei ordonanţe emise în vara anului trecut, băncile şi instituţiile care au conturi financiare pentru companii şi persoane fizice sunt obligate să trimită către Fisc toate informaţiile legate de mişcarea conturilor persoanelor fizice şi ale companiilor.
România transpune prin acest registru o directivă europeană pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor.

Cei mai mulți dintre părinți și profesori consideră că elevii trebuie să revină cât mai curând în băncile școlii.
Ei consideră că este nevoie de o regândire a programei școlare și de măsuri de educație remedială, arată un sondaj de opinie derulat de Organizația Salvați Copiii pe parcursul lunii decembrie.
În ceea ce-i privește pe copii, 57% dintre ei se declară în favoarea redeschiderii școlilor, în vreme ce 23% preferă menținerea formatului online.

În etapa a doua de vaccinare anti-Covid sunt incluse persoanele de peste 65 de ani şi cele cu boli cronice.
Precizarea a fost făcută de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.
În categoria „boli cronice“ se încadrează oricare dintre următoarele afecţiuni: diabet zaharat, obezitate, afecţiuni cardiovasculare, renale, oncologice, pulmonare și neurologice, inclusiv sindromul Down, afecţiuni autoimune și imunodepresii severe.

Judeţul Constanţa a reintrat în zona roşie.
Sâmbătă, județul nostru a înregistrat o rată de infectare cu noul coronavirus, cumulată la 14 zile, de 3,08 cazuri la mia de locuitori, informează Grupul de Comunicare Strategică.
Pe primul loc la rata de infectare se menţine Ilfov, cu 4,44 la mia de locuitori, urmat de Timiş, cu 3,92, municipiul Bucureşti, cu 3,79, şi Cluj – 3,61, acestea fiind singurele din zona roşie.

Taxa pe ambalaj va fi de 50 de bani.
Ministrul Mediului a anunţat că este vorba despre ambalajele din plastic, sticlă şi aluminiu cu capacitatea de până la 3 litri.
Excepţie de la regulă vor face cele ale produselor lactate.
Potrivit ministrului, banii urmează să fie recuperaţi în urma reciclării deşeurilor la automate care vor fi amplasate special.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept