Stiri 24 decembrie 2020

Biserica ortodoxa va praznui maine Nasterea Domnului. Cu acest prilej in prima si a doua zi de craciun, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8.30.
După slujbă, corala Armonia va susține un concert de colinde.
Duminica, 27 decembrie, IPS Teodosie va săvârși Liturghia Sfântului Iacob, la biserica Sfantul Stefan de la Gara, de la ora 8.30, cu prilejul hramului.
Luni, marti si miercuri IPS Teodosie va oficia Sfanta Liturghie la manastirea “Acoperamantul Maicii Domnului” de la Dorna Arini.
Miercuri, 30 decembrie, ierarhul nostru va fi prezent de la ora 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu ascultătorii “Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Sfântului Vasile și Acatistul Nașterii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Joi, 31 decembrie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie, la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8.00.
Apoi de la ora 21.00, va fi prezent la manastirea Vacarestii Noi, unde va citi
Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare, impreuna cu PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud.
La cumpăna dintre ani, Ierarhul Tomisului va fi alături de credincioşii constănţeni în Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” unde, începând cu ora 23.15, va săvârşi o slujbă specială, urmata de
citirea Molitfelor Sfântului Vasile cel Mare.
Vineri, 1 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie impreuna cu PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, la biserica cu hramul “Sfantul Vasile cel Mare” din zona Inel 2, de la ora 8:30.

CT Bus a anunţat programul special de sărbători.
Astfel, în perioada 25 decembrie – 27 decembrie și 02 ianuarie – 03 ianuarie, autobuzele circulă în intervalul orar – 05:45 – 23:00.
În ultima zi a anului, autobuzele circulă în intervalul orar 05:15 – 21.00, iar pe 1 ianuarie, autobuzele circulă în intervalul orar 12:00 – 23:00.

Autoritățile medicale le cer medicilor de familie să se implice mai mult în gestionarea cazurilor ușoare de COVID-19 pentru a evita blocarea serviciilor de urgență în perioada sărbătorilor.
La rândul lor, doctorii de la urgență îndeamnă populația să nu solicite ambulanța și echipajele SMURD pentru probleme medicale ușoare.
Este nevoie și de implicarea medicilor de familie pentru a reduce din presiunea pe serviciile de urgență, mai ales în această perioadă, când apar și alte probleme de sănătate pe fondul consumului exagerat de alimente sau chiar alcool.

Pieţele agroalimentare din Constanţa sunt deschise astăzi, dar şi în ultima zi a lui 2020, până la prânz.
Astfel, astăzi, duminică şi pe 31 decembrie, programul pieţelor va fi între orele 7.30 şi 13.00.
De luni, 4 ianuarie, pieţele vor funcţiona în program normal, între orele 7.30 şi 18.00.

Primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România sâmbătă.
Este vorba de 10.000 de doze.
În total, vor fi 995 de centre de vaccinare, iar cei care se ocupă de întreg procesul spun că este cunoscut totul în detaliu.
Primele persoane vaccinate vor fi cadrele medicale din 10 spitale din țară, cele care sunt în linia întâi în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Pădurile României vor fi monitorizate video pentru a preveni tăierile ilegale de copaci.
Proiectul prevede că sistemele de supraveghere video vor fi date de minister ocoalelor silvice în custodie.
Camerele de supraveghere vor avea acces la internet și se vor instala în cel puțin trei puncte ale ocolului silvic.
Acestea vor fi obligate să stocheze timp de șase luni informațiile transmise de sistemele de supraveghere video.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept