Stiri 23 decembrie 2020

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la orele 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu ascultătorii “Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Sfântului și Dreptului Iosif și Acatistul Nașterii Domnului, la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța.
Mâine, în Ajunul sărbătorii Nașterii Domnului, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, unita cu Vecernia, la Catedrala arhiepiscopală, de la ora 8.00.
Vineri, ierarhul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie, tot la Catedrala Arhiepiscopala de la ora 8.30.
După slujbă, corala Armonia va susține un concert de colinde.
Duminica, IPS Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie, la biserica Sfantul Stefan de la Gara, de la ora 8.45.

Elevii și preșcolarii au intrat de astăzi în vacanţa de iarnă.
Autorităţile nu ştiu încă în ce fel se vor relua orele, anul viitor, această decizie urmând să aparţină Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă.
Cursurile primului semestru se vor relua luni, 11 ianuarie, și se vor încheia vineri, 29 ianuarie.
În perioada 30 ianuarie – 7 februarie este programată vacanța intersemestrială, ce precede cursurile semestrului al doilea.

Beneficiarii de ajutor de șomaj din județul Constanța își vor primi banii cel târziu mâine în Ajunul Crăciunului.
Perioada normală de livrare este intervalul 18-25 al fiecărei luni, dar se fac eforturi pentru ca toți șomerii indemnizați să benefieze de acest ajutor înainte de sărbători.
În județul Constanța există în jur de trei mii de persoane care primesc ajutor de șomaj și, în cele mai multe cazuri, banii sunt primiți prin Poștă.

Consilierii locali au votat acordarea tuturor burselor pentru elevi.
Proiectul de hotărâre stabileşte cuantumul burselor, astfel: bursele de performanţă – 1.000 de lei pe lună, bursele de merit – 100 de lei pe lună, bursele de studiu – 250 de lei pe lună, iar bursele de ajutor social – 250 de lei pe lună.
4,61 milioane de lei se vor cheltui, în plus, din bugetul local pentru bursele școlare, exceptând-o pe cea socială pentru care exista alocarea bugetară, a explicat primarul Constanței, Vergil Chițac.

Alocațiile copiilor vor crește cu 20% la începutul anului viitor și cu încă 20% la jumătatea anului.
Declarația aparține ministrului Muncii, Violeta Alexandru.
În ceea ce privește pensiile, și acestea vor fi majorate, însă nu cu 40%, a precizat ministrul.

Utilizarea Internetului a crescut exponențial, în ultimii ani.
Potrivit unui studiu, în prezent, la nivel național sunt 8,8 milioane de utilizatori din care 6,5 milioane utilizează internetul în fiecare zi.
70% din populația orașelor și 44% din cea a satelor din România utilizează internetul.
În mediul urban, consumul zilnic de internet pentru segmentul de vârstă 14-64 de ani a crescut de peste 7 ori din 2002 până în prezent, de la 8% la 56%.
Același procent, 56%, reprezintă procentul persoanelor ce locuiesc în gospodarii din mediul rural care au acces la Internet.

Numărul supraviețuitorilor cancerului crește de la an la an, la nivel mondial.
În acest context, a fost lansat primul ghid în limba română pentru pacienții supraviețuitori ai cancerului, elaborat de Societatea Europeană de Oncologie Medicală.
Analizele post tratament ale acestora nu mai indică existența bolii, dar sunt tratați în continuare pentru a reduce riscul de recidivă.
Rata de supraviețuire în cancer a crescut semnificativ în ultimele decenii, datorită progresului medicinei, depistării precoce și îmbunătățirii managementului acestei afecțiuni.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept