Stiri 22 decembrie 2020

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.
Astfel, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie de la ora 7.40.
Seara de la ora 18.00, ierarhul nostru va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu ascultătorii “Cuvântul ierarhului” de la Radio Dobrogea.
Joi, 24 decembrie, si vineri, 25 decembrie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie in Catedrala Arhiepiscopala de la ora 8.00 si respectiv 8.30.
Duminica, 27 decembrie, va fi present la biserica Sfantul Stefan de la Gara, unde va oficia Sfânta Liturghie de la ora 8.30.

Astazi se împlinesc 31 de ani de la revoluţia română din 1989.
Aceasta a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă şi demonstraţii în luna decembrie a anului 1989, care au dus la sfârşitul regimului comunist din România şi la căderea lui Nicolae Ceauşescu.
Demonstraţiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul controversat şi execuţia lui Ceauşescu şi a soţiei sale.
Potrivit datelor oficiale, numărul total al celor decedaţi pe durata revoluţiei a fost de 1142, al răniţilor de 3138, iar al celor reţinuţi se ridica la 760.
Cu toate acestea, nici o persoană nu a fost oficial acuzată până în momentul de faţă de comiterea unor acte de terorism în cadrul revoluţiei din 1989.
Cu această ocazie la cimitirele, monumentele şi troiţele închinate eroilor revoluţiei din întreaga ţară vor fi oficiate rugăciuni de pomenire a celor ce şi-au dat viaţa pentru libertate, credinţa şi demnitatea poporului român.

La comemorarea eroilor Revoluţiei din 1989 vor fi ceremonii cu restricţii.
Astfel, festivităţile vor putea fi organizate doar cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie sanitară, cu păstrarea distanţei fizice şi purtarea măştii de protecţie.
Este obligatorie aerisierea încăperilor pentru o perioadă de cel puţin 10 minute la un interval de cel mult două ore şi dezinfectarea mâinilor, pentru toate persoanele care participă.
Activităţile organizate în spaţii deschise sunt permise cu participarea a cel mult 100 de persoane şi păstrarea distanţei fizice de minimum un metru între participanţi.
De asemenea, dezinfectarea mâinilor este obligatorie a tuturor celor care se află în spaţiul respectiv, precum şi a celor care distribuie eventuale materiale pe perioada desfăşurării activităţii.

Agenţia Europeană pentru Medicamente a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech.
Acesta este primul vaccin anti-COVID-19 aprobat de Agenție.
În urma deciziei, ţările din Uniunea Europeană vor putea să demareze campanii naţionale de vaccinare în această săptămână.

Pensiile vor crește de anul viitor cu doar 8%.
Astfel, creșterea nu va respecta legea care impune majorarea cu 40%.
Alocațiile, în schimb, vor crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021.
Următoarea etapă de majorare a fost stabilită de guvernanți peste 1 an și jumătate, adică de la 1 iulie 2022.

Ghișeele SPIT din Constanța vor fi închise de mâine și până pe 4 ianuarie.
Activitatea instituţiei este suspendată pentru realizarea de activități specifice închiderii/deschiderii de an fiscal.
Pe site-ul instituției, www.spit-ct.ro, contribuabilii au la dispoziție în perioada suspendării activității cu publicul la ghișeele agențiilor fiscale, secțiunea plată amenzi/alte taxe, pentru achitarea celor care nu necesita autentificare.

Telefoanele mobile trebuie așezate departe de noi atunci când dormim.
Lumina albastră a ecranului afectează negativ ochii, ritmul biologic, provoacă insomnie, dureri de cap, scade eficiența muncii, apar tulburări de memorie și provoacă apariția unor boli distrofice ale ochilor.
Specialiștii spun că în timpul somnului telefonul mobil trebuie așezat la o distanță de minim doi metri de pat, iar gadget-ul trebuie deconectat de la rețea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept