Știri 17 decembrie 2020

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la orele 18.00, la emisiunea de dialog duhovnicesc cu ascultătorii ”Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Întrebările se trimit numai pe e-mail, la adresa radiodobrogea@gmail.com.
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Sfântului Proroc Daniel și Acatistul Maicii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.

Constănțenii sunt așteptați să doneze plasmă sau sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze dar nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, nr. 85.
Programul de recoltare este în intervalul orar 8.30 – 13.00.

Aproximativ 10.000 de doze de vaccin anti-COVID ar putea ajunge în România până la sfârşitul anului.
Potrivit şefului statului, toate statele membre Uniunii Europene vor primi un lot simbolic de vaccin anti-COVID.
Preşedintele a susţinut că este bine pregătită campania de vaccinare, astfel că vor fi simulate centrele de vaccinare, acţiuni mai ample de vaccinare și transport.
El a reiterat că vaccinarea nu este obligatorie, dar este recomandată.

Românii au cea mai mare încredere în Biserică, Armată și Academia Română.
Așa arată primul barometru al vieții religioase din România prezentat ieri.
Topul încrederii este completat de primărie, poliție și Ministerul Sănătății.
La polul opus se află guvernul, parlamentul și partidele politice, care împreună nu reușesc să câștige încrederea decât a aproximativ 32% dintre cei chestionați.
Studiul a fost realizat telefonic, în perioada 30 noiembrie – 7 decembrie.

CCR a decis că Legea care interzice orice referire la identitatea de gen în școli este neconstituțională.
Legea a fost adoptată pe 16 iunie de Parlament și interzice în instituţiile de învăţământ, teoria potrivit căreia genul este un concept diferit de sexul biologic şi că cele două nu sunt întotdeauna aceleaşi”.
Președintele Klaus Iohannis a atacat actul normativ la CCR pe 10 iulie, precizând că acesta contravine unor prevederi constituţionale referitoare la statul de drept, dar și articolului 29 din Constituția României privind libertatea conştiinţei.

Autoritățile de la Kiev cer ca Cernobîlul să devină patrimoniu UNESCO.
Noul ministru al Culturii ucrainean a lansat propunerea de înregistrare a zonei de excludere de la Cernobîl, pentru a evita ca situl să fie distrus de vremea rea și de turiști.
Oficialii speră ca recunoașterea de către agenția culturală a ONU să sporească atracția turistică și, la rândul său, să consolideze eforturile de conservare a clădirilor învechite din apropiere.

Persoanele care vor fi vaccinate anti-Covid vor primi o adeverință care va conține data vaccinării, tipul vaccinului, seria și lotul.
Șeful Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea, Valeriu Gheorghiță a subliniat că, în acest moment, nu se pune problema ca persoanele nevaccinate să fie supuse unor condiționări sau restricții.
România este pregătită, în momentul de față, pentru a începe vaccinarea pe data de 27 decembrie, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Numărul de testări în ceea ce privește noul coronavirus din România va crește.
Anunțul a fost făcut de șeful DSU, Raed Arafat, care a adăugat că acestea sunt de tip rapid antigen, al cărui rezultat se poate afla în maxim 15 minute.
România a contractat 3 milioane de unități, iar primele 300.000 vor fi distribuite spitalelor.
Raed Arafat atrage însă atenția că testul antigen nu va fi făcut asimptomaticilor și nici nu se poate cere o ambulanță acasă pentru acest lucru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept