Știri 16 decembrie 2020

Arhiepiscopia Tomisului și ASCOR Constanța organizează o conferință duhovnicească online.
Tema o constituie ”Nașterea Soarelui Dreptății, Răsăritul Mântuirii noastre” și va fi susținută de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și părintele Stelian Costea.
Conferința va fi transmisă live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei și ASCOR, astăzi, de la orele 17.00.
Spre final, invitații vor răspunde la întrebările adresate în comentarii din timpul transmisiei live.

Constănțenii sunt așteptați să doneze plasmă sau sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze dar nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, nr. 85.
Programul de recoltare este în intervalul orar 8.30 – 13.00.

Preţul gigacaloriei pentru populaţie, în următoarele trei luni rămâne la aceeaşi valoare, la Constanța.
Subvenţia suportată de municipalitate este de 311,41 de lei pe gigacalorie, au decis ieri, într-o şedinţă extraordinară, consilierii locali.
Potrivit primarului Constanţei, Vergil Chiţac, este menţinut preţul pentru populaţie de 250 de lei/gigacalorie, în contextul în care ANRE a majorat la 561,41 de lei gigacaloria.
Numărul beneficiarilor de energie termică furnizată în sistem centralizat, în municipiul Constanţa, este de aproximativ 50.000.

Programul „Rabla pentru Electrocasnice 2020“ a fost amânat până la o dată ulterioară.
Motivul îl constituie unele probleme ce ţin de securitatea cibernetică a aplicaţiei.
Ediţia din acest an a programului ‘Rabla pentru electrocasnice’ pentru persoane fizice ar fi trebuit să demareze, ieri, la ora 12:00.

Acordarea burselor sociale a fost respinsă de consilierii locali municipali.
Primarul Constanței, Vergil Chițac, a susținut în cadrul acestei întruniri că trebuie identificate fondurile necesare pentru ca municipalitatea să poată acorda toate cele patru tipuri de burse (de merit, sociale, de studiu și de performanță).
Reprezentanții elevilor au atras atenția asupra acestui proiect de hotărâre, spunând că încalcă un drept al elevilor şi nu corespunde cu prevederile din Legea Educaţiei.

Preşedintele Klaus Iohannis va convoca noul Parlament pe 21 decembrie.
Anunţul vine după ce ieri Biroul Electoral Central a repartizat mandatele de parlamentar pentru formaţiunile care au reuşit să treacă pragul electoral.
Pe primul loc este PSD, dar PNL, USR-PLUS şi UDMR ar putea să formeze o majoritate de centru dreapta cu 244 de locuri, cu 11 mai mult decât minimul necesar.

Cartea de identitate va mai putea fi utilizată doar până la 30 septembrie 2021 la călătoria în Marea Britanie.
Cei care au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit vor putea folosi, însă, cartea de identitate până la 31 decembrie 2025.
Cetăţenii Uniunii Europene vor putea intra pe teritoriul britanic ca vizitatori pentru o perioadă de şase luni fără a fi nevoie să obţină o viză.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept