Știri 15 decembrie 2020

Arhiepiscopia Tomisului și ASCOR Constanța organizează o conferință duhovnicească online.
Tema o constituie ”Nașterea Soarelui Dreptății, Răsăritul Mântuirii noastre” și va fi susținută de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și părintele Stelian Costea.
Conferința va fi transmisă live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei și ASCOR, mâine, de la orele 17.00.
Spre final, invitații vor răspunde la întrebările adresate în comentarii din timpul transmisiei live.

Ambalajele din sticlă, dozele de aluminiu şi PET-urile vor putea fi returnate contra cost în magazine, de anul viitor, pentru reciclare.
Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că toate propunerile trimise până acum sunt postate pe pagina de internet a instituţiei.
Ministrul dă asigurări că proprietarii magazinelor nu vor întâmpina probleme financiare legate de gestionarea ambalajelor.

Statele Unite au început vaccinarea anti-covid.
Americanii vaccinează mai întâi personalul medical și vârstnicii din căminele de îngrijire.
Autoritățile sanitare se așteaptă ca imunitatea colectivă să se instaleze în Statele Unite în mai sau iunie.
Va veni în curând și rândul europenilor; Spania a anunțat chiar că declanșează campania pe 4 ianuarie.

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, recomandă reducerea deplasărilor în perioada sărbătorilor de iarnă pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Autorităţile nu au în vedere adoptarea de noi restricții.
Potrivit premierului, s a constatat o scădere în fiecare zi a numărului de persoane pozitive.

Una din patru instituţii de asistenţă medicală din întreaga lume nu dispune de servicii de aprovizionare cu apă.
Acest lucru supune personalul sanitar şi pacienţii unui risc mai mare de a contracta noul coronavirus, au avertizat OMS și UNICEF, într – un raport care vizează 165 de țări.
Astfel, aproximativ 1,8 miliarde de persoane vizitează sau lucrează în unităţi sanitare care nu dispun de servicii de aprovizionare cu apă de bază.
De asemenea, una din trei instituții nu asigură o igienă adecvată a mâinilor în cazul în care este acordată îngrijirea, una din zece nu are acces la serviciile de salubrizare, iar una din trei nu îşi sortează deşeurile corespunzător.

CFR Călători a introdus mai multe trenuri care oferă servicii superioare de tip Intercity.
Acestea au o durată redusă de parcurs, confort sporit şi un cost al călătoriei similar trenurilor InterRegio, a anunţat compania.
Astfel, pe ruta Brașov – Constan­ța și retur vor circula trenurile „Tomis Expres”, cu durata de parcurs sub 4 ore și 30 de minute. Pe ruta București Nord – Suceava și retur, cu vor circula trenurile „Ștefan cel Mare Expres”, cu durata de 5 ore și 35 de minute.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” debutează astăzi.
Potrivit acestuia, doritorii pot obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite.
Astfel, valoarea voucherului pentru fiecare din echipamentele finanțate este de: 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere, televizoare, mașini de spălat vase, 300 de lei, pentru tablete și mașini de spălat rufe și 200 de lei pentru aspiratoare.
Programul are un buget total de 40 de milioane de lei.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept