Știri 11 decembrie 2020

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sf. Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni.
Cu acest prilej, astăzi, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfântul Ierarh Spiridon” din cartierul constănţean Inel II, de la ora 17.00.
Mâine, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.00.
Seara, de la ora 22.00, va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sf. Ier. Spiridon, la Catedrala arhiepiscopală, iar duminică, va săvârși Sf. Liturghie tot la Catedrala arhiepiscopală din Constanța.

Parohia Sf. Vasile cel Mare din Constanța organizează un concert caritabil de Crăciun.
Evenimentul va fi transmis online, duminică, de la orele 18, pe pagina de Facebook a parohiei.
Concertul va fi susținut de Grupul bizantin Sf. Vasile cel Mare, dirijat de protopsalt Marian Bostan.
Invitați vor fi pr. Florian Popa, Arhidiacon Bartolomeu Trofin, profesor Mirela Paraleu și elevii.
Fondurile rezultate din această acțiune vor fi donate pentru o familie aflată în dificultate.

Și biserica Sf. Haralambie din Constanța organizează un concert caritabil.
Evenimentul se va desfășura luni, de la orele 19.00 și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului și parohiei Sf. Haralambie.
Concertul va fi susținut de corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijata de Arhidiac. Ioan Bogdan Alexiuc, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Soliști vor fi Alexandru Chiriac și Ionuț Boancheș.
Fondurile rezultate vor fi donate pentru cantina socială care funcționează în cadrul parohiei, unde pot veni persoanele nevoiașe ce vor să beneficieze de o masă caldă.

Din luna ianuarie, energia nu va mai avea prețuri reglementate.
Astfel, furnizarea energiei electrice populației nu va mai beneficia de prețuri reglementate de stat, ci se va face la prețuri stabilite pe piața liberă, în funcție de cerere și ofertă.
Fiecare consumator casnic trebuie să îşi aleagă furnizorul în funcţie de nevoile proprii şi de ofertele de preț primite.
ANRE a elaborat un cadru de reglementare prin care furnizorii au fost obligați să informeze cu privire la liberalizarea pieţei de energie electrică, prin intermediul facturilor emise sau paginii de internet.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis prelungirea starii de alertă cu 30 de zile, începând de luni, 14 decembrie.
Decizia urmează să fie aprobată în ședința de guvern.
Toate măsurile impuse pe perioada stării de alertă vor rămâne în vigoare, mai puțin decizia privind închiderea piețelor, a anunțat șeful CNSU, Raed Arafat.
S-a mai decis ca, în stațiunile de schi, transportul pe instalațiile de pe pârtii să se desfășoare cu anumite reglementări.

Cetăţenii români vor avea acces la serviciile medicale pe teritoriul Marii Britanii – anunţă CNAS.
Românii se pot înscrie în noul sistem de înregistrare britanic până pe 30 iunie, anul viitor, cu condiţia să se fi aflat în Regat înainte de 1 ianuarie.
CNAS a creat pe site-ul său o secţiune specială în care au fost postate informaţii referitoare la modul de accesare a sistemelor de sănătate din România şi Regatul Unit.

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer pune la dispoziţia pacienţilor un call center.
Numărul de telefon unde aceştia pot afla informaţii despre boală şi pot sesiza lipsa medicamentelor din piaţă este 02.1253.0591.
Preşedintele Federației, Cezar Irimia, spune că pandemia a adus provocări în plus pentru mulţi supravieţuitori ai cancerului, fie de natură medicală, emoţională sau socială.
Call-centerul vine în sprijinul acestor pacienţi, care sunt ajutați să gestioneze mai bine boala, să revină cât mai curând la aspectele importante ale vieţii de dinaintea diagnosticului şi să găsească noi modalităţi de a duce în continuare o viaţă normală.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept