Știri 10 decembrie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi de la orele 18.00, la emisiunea “Cuvântul ierarhului – Dialog duhovnicesc cu ascultătorii” de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 22.00 va oficia Acatistul Maicii Domnului Șapte săgeți și Acatistul Sfintei Mc. Filofteia de la Curtea de Argeș, la Catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel.

Parohia Sf. Vasile cel Mare din Constanța organizează un concert caritabil de Crăciun.
Evenimentul va fi transmis online, duminică, de la orele 18, pe pagina de Facebook a parohiei.
Concertul va fi susținut de Grupul bizantin Sf. Vasile cel Mare, dirijat de protopsalt Marian Bostan.
Invitați vor fi pr. Florian Popa, Arhidiacon Bartolomeu Trofin, profesor Mirela Paraleu și elevii.
Fondurile rezultate din această acțiune vor fi donate pentru o familie aflată în dificultate.

Și biserica Sf. Haralambie din Constanța organizează un concert caritabil.
Evenimentul se va desfășura luni, de la orele 19.00 și va fi transmis live pe paginile de Facebook ale Arhiepiscopiei Tomisului și parohiei Sf. Haralambie.
Concertul va fi susținut de corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijata de Arhidiac. Ioan Bogdan Alexiuc, în prezența IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Soliști vor fi Alexandru Chiriac și Ionuț Boancheș.
Fondurile rezultate vor fi donate pentru cantina socială care funcționează în cadrul parohiei, unde pot veni persoanele nevoiașe ce vor să beneficieze de o masă caldă.

Astăzi este Ziua Internațională a Drepturilor Omului.
La această dată, în anul 1948, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a adoptat Declarația Universală a Drepturilor Omului, care stipulează că toți oamenii s-au născut cu drepturi egale și cu libertăți fundamentale.
Ulterior, aceasta a fost completată cu: Convenția privind eliminarea tuturor formelor de discriminare rasială, Convenția internațională asupra drepturilor politice și civile, Convenția pentru eliminarea tuturor formelor de discriminare împotriva femeilor și Convenția drepturilor copilului.

Municipiul Constanţa va primi 200.000 de măşti şi 4.000 teste rapide.
Acestea vor fi donate de un oraş din Taiwan şi o asociaţie.
Este vorba despre oraşului Kaohsiung, cel mai mare oraş-port din Taiwan.
Primăria municipiului Constanţa va crea lanţul logistic pentru ca toate donaţiile în curs de a fi primite şi recepţionate să ajungă urgent la beneficiari.

Legea prin care profesorii ar fi trebuit să primească un stimulent de risc în contextul pandemiei este neconstituțională.
CCR avertizează că legea încalcă articolul 16 din Constituție.
Proiectul de lege, adoptat de Camera Deputaţilor pe 13 octombrie, prevedea acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2.

Primul manual digital de limba semnelor române a fost lansat în premiera națională.
Asociaţia Naţională a Interpreţilor Autorizaţi în Limbaj Mimico-Gestual a finalizat primul manual digital de limba semnelor române, disponibil în mod gratuit pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu comunicarea celor cu deficienţe de auz.
Manualul este constituit din materiale video în limba semnelor române, însoţite de traducerea în scris a acestora.
Conţine explicaţii şi exemple despre utilizarea limbii, dar şi despre cultura surzilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept