Știri 27 noiembrie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va efectua mâine o vizită misionară la parohia Adormirea Maicii Domnului din comuna Ciocârlia, jud. Constanța.
Ierarhul nostru va oficia Sf. Liturghie de la ora 8.00, la acest lăcaș de cult.
De la ora 22.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sf. Ap. Andrei, la Catedrala arhiepiscopală.
Duminică și luni, Ierarhul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la Mănăstirea Peștera Sf. Ap. Andrei din localitatea Ion Corvin, de la ora 8.45, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Arhiepiscopia Tomisului organizează cea de a doua ediție a campaniei umanitare ”De Crăciun, fii bun!”.
Aceasta se desfășoară până pe 10 decembrie și are ca scop sprijinirea familiilor sărace din mediul rural din județul Constanța.
Astfel, va fi organizată o colectă de alimente neperisabile, articole de igienă și jucării în parohiile urbane din Constanța, Mangalia, Medgidia, Năvodari, Hârșova, Ovidiu, Eforie, Negru-Vodă, Techirghiol și Cernavodă.
Mai multe informații pot fi obținute de la preoții parohiilor urbane din cuprinsul Arhiepiscopiei Tomisului.

Patriarhia Română solicită autorităţilor să permită în mod excepţional pelerinajul la Peştera Sf. Apostol Andrei.
Aceasta susţine că este „o excepţie necesară pentru un caz excepţional“ şi se declară „preocupată atât de protejarea sănătăţii credincioşilor, cât şi de manifestarea libertăţii lor de credinţă“.
Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României, este singurul sfânt din Calendarul Bisericii Ortodoxe Române a cărui pomenire este declarată sărbătoare naţională legală, în care nu se lucrează.

Zeci de maşini abandonate pe domeniul public din Constanța vor fi ridicate în următoarea perioadă.
Astfel, polițiștii locali vor ridica 34 de vehicule fără stăpân pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.
Conform legii, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Peste 9.000 de tineri medici au reuşit anul acesta la Rezidențiat.
În prezent, ei se află în etapa în care şi îşi aleg locurile sau posturile în specialităţile pe care vor să le facă, la fel şi centrele în care se vor pregăti.
Datorită numărului mai mare de candidaţi care au promovat concursul anul acesta, Ministerul Sănătăţii a decis să majoreze cifra de şcolarizare de la aproximativ 7.000 de locuri la peste 9.000.
Ca în fiecare an, repartiţia se face prin teleconferinţă, iar anul acesta există şi o platformă informatică prin care se poate urmări tot procesul online, în timp real.

Programul „Rabla pentru electrocasnice” va începe pe 15 decembrie.
Anunțul a fost făcut ministrul Mediului, Mircea Fechet.
Doritorii pot obține mai multe vouchere, dar pentru produse diferite.
Astfel, valoarea voucherului pentru fiecare din echipamentele finanțate este de: 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, frigidere, televizoare, mașini de spălat vase, 300 de lei, pentru tablete și mașini de spălat rufe și 200 de lei pentru aspiratoare.
Programul are un buget total de 40 de milioane de lei.

Oraşul Eforie și satul Lazu, din județul Constanța, au intrat în carantină.
Ieri seară a fost semnat ordinul de către șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, iar măsura a intrat în vigoare, pentru 14 zile.
În prezent, în județul Constanța a fost instituită carantină zonală pentru 10 localități, între care și municipiul Constanța.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept