Știri 26 noiembrie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va participa astăzi, de la ora 18.00, la emisiunea „Cuvântul Ierarhului – Dialog duhovnicesc cu ascultătorii” de la Radio Dobrogea.
De la ora 22.00, va oficia Acatistul Maicii Domnului și Acatistul Sfântului Stelian Paflagonul la Catedrala arhiepiscopală.
Mâine, de la ora 8.00, Ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Castelu, iar de la ora 10.30, va oficia slujba de înmormântare a preotului Niculae Costea, slujitor al acestei parohii din anul 1991.

Autobuzele CT Bus vor circula în program de weekend, în perioada 30 noiembrie – 01 decembrie.
Astfel, acestea se vor afla pe traseu în intervalul orar 05:45 – 23:00.
De asemenea, tonetele pentru vânzarea de bilete și abonamente vor fi deschise în intervalul orar 07:00 – 13:00, cu excepția tonetei amplasate în stația 40-43 de la Gara CFR, care are program de lucru în intervalul orar 06:00 – 21:00.

Aproape 35 de mii de doze de vaccin antigripal au ajuns la Constanța și Tulcea.
Dozele reprezintă penultima tranșă de vaccin din campania de imunizare gratuită, desfășurată de Ministerul Sănătății.
Județului Constanța i-au fost alocate peste 28.900 de doze, iar județului Tulcea – 6.000.
Vaccinul urmează să fie distribuit medicilor de familie, pentru imunizarea gratuită a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, a celor cu boli cronice și a copiilor.

Elevii din judeţul Constanţa nu au primit tabletele promise de Guvern încă din luna mai.
Motivul este criza pe piaţa dispozitivelor, a anunţat conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Ministerul Educaţiei a avansat un nou termen de livrare a tabletelor, iar între timp o parte dintre primării s-au implicat în a rezolva problema dispozitivelor pentru elevi.
În ultima situaţie realizată la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa reiese că sunt 5000 de elevi care nu deţin niciun dispozitiv electronic pentru a participa la cursurile online.

Jumătate dintre măştile de pe piaţă nu protejează împotriva Covid.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că populaţia trebuie să se informeze cu privire la măştile de protecţie, iar ANPC trebuie să verifice dacă sunt vândute măşti neconforme.
Ministerul Economiei a anunțat că va emite un ordin pentru a obliga comercianţii să precizeze acest lucru în cazul produselor neconforme.

Ceremonia de Ziua Naţională va fi restrânsă.
Potrivit președintelui Klaus Iohannis, evenimentul care se desfășura la Arcul de Triumf din Capitală, va avea loc fără paradă militară şi fără participarea publicului larg, anul acesta.
La ceremonie vor fi invitați ambasadori străini şi personal medical.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept