Știri 18 noiembrie 2020

Astăzi este Ziua Mondială a Prematurității.
La nivel mondial, în fiecare an se înregistrează 15 milioane de naşteri premature.
Aceasta este cea mai importantă cauză a mortalităţii bebeluşilor iar 75% din aceşti bebeluşi ar putea fi salvaţi cu ajutorul echipamentelor medicale performante.
În România, mor anual, în medie, 1900 de copii mai mici de un an, adică un copil la fiecare 5 ore.
De asemenea, 20% din bebeluşii născuţi la maternitatea Spitalului Judeţean Constanţa sunt prematuri și doar o treime dintre mame sunt în evidenţa unui doctor, care să le supravegheze sarcina.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 9:00 și 13:00.
În paralel se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Actrița Draga Olteanu Matei a trecut la cele veșnice, noaptea trecută, la vârsta de 87 de ani.
Aceasta a ajuns vinerea trecută, în stare gravă, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon” din municipiul Iaşi, după ce a suferit o hemoragie digestivă.
Actriţa Draga Olteanu Matei s-a născut la Bucureşti, la 24 octombrie 1933.
Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actrița a interpretat zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.
În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional ”Steaua României” de către Preşedinţie, iar în 2014, i-a fost înmânat de către principesa Margareta, Ordinul ”Coroana României” în grad de Ofiţer.

Cererile pentru progranul social RESPECT nu mai pot fi depuse decât online sau prin poștă.
Măsura a fost luată în contextul creșterii numărului de cazuri al persoanelor infectate cu noul coronavirus la nivelul municipiului Constanța.
Depunerea se va face online pe adresa : office@dgas-ct.ro, sau prin poștă la sediul Direcției Generale de Asistență Socială din strada Unirii nr.104.

Astăzi expira termenul legal pentru ridicarea cardurilor sociale destinate achiziționării de mese calde.
Beneficiarii sunt persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (adică 800 lei), în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă.
Tichetele se distribuie pe baza actului de identitate la clubul din Complexul Piața Veche Tomis III, între orele 08:00 și 16:00.

Strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus va fi făcută publică săptămâna viitoare.
Coordonatorul campaniei de vaccinare va fi Valeriu Gheorghiță, medic primar la Spitalul Militar Central.
Declarațiile au fost făcute ieri de președintele Klaus Iohannis.
El a mai spus că vaccinarea se va face etapizat și va începe cu grupele de populație stabilite pe criterii epidemiologice.

Camera Deputaţilor a adoptat ordonanța privind posibilitatea reducerii timpului de muncă.
Proiectul de lege prevede ca angajatorul poate reduce timpul de muncă al salariaţilor, cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu repartizarea corespunzătoare a programului de lucru şi reducerea corespunzătoare a salariului.
Proiectul a trecut și de Senat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept