Știri 17 noiembrie 2020

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze și nu o pot face în timpul săptămânii, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, între orele 9:00 și 13:00.
În paralel se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Astăzi este Ziua internațională a studenților.
Aceasta a fost declarată oficial în anul 1941, de către Consiliul Internațional al Studenților, pentru a comemora evenimentele din 1939, desfășurate la Praga.
Încă din anul 1939, ocupanții naziști din Cehoslovacia au suprimat o demonstrație a studenților, în urma căreia nouă studenți au murit, iar peste 1.200 au fost trimiși în lagăre de concentrare.
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România îndeamnă studenții la implicare activă în organizații și în structurile academice din comunitatea lor.

Accesul vizitatorilor în Țara Piticilor și Gravity Park este interzis de astăzi.
Măsura este luată pe fondul creşterii numărului de cazuri Covid, la nivelul municipiului Constanța și pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.
Restricțiile sunt temporare, pentru protecția copiilor.

O nouă tranșă de vaccin antigripal pentru campania de imunizare gratuită a ajuns la Constanța.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică, este vorba despre aproape 21.700 de doze, care vor fi distribuite medicilor de familie.
Vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, gravidele și personalul medical.

Centrele de respiro pentru persoanele adulte care au dizabilităţi și familiile lor vor funcţiona începând de anul viitor.
Anunţul a fost făcut de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), Mădălina Turza.
Potrivit acesteia, părinţii copiilor cu dizabilităţi, deveniţi adulţi, au mare nevoie de astfel de centre pentru odihnă.
Mădălina Turza a mai anunțat că instituția a reuşit să reglementeze decontarea carburanţilor pentru cei cu dizabilităţi.

Infecția cu noul coronavirus nu poate fi prevenită cu antibiotice.
De asemenea, acestea nu trebuie luate fără prescripție din partea medicului.
În contextul înmulțirii cazurilor de COVID-19 în rândul copiilor, autoritățile medicale le recomandă părinților să ia legătura cu medicul de familie în eventualitatea unei suspiciuni de infectare a copiilor.
Formele asimptomatice sau cele ușor simpto­matice pe care le fac copiii trebuie gestionate cu foarte multă prudență, iar antibioticele nu reprezintă o soluție pentru a preveni infecția cu noul coronavirus.

În România, exerciţiile fizice, mersul pe jos, utilizarea Internetului sau interacţiunile sociale la distanţă au fost cele mai eficiente strategii de adaptare în perioada pandemiei de COVID-19.
Așa arată rezultatele preliminare ale unui studiu mondial privind sănătatea şi funcţionarea în timpul crizei sanitare. Potrivit specialiștilor, fiecare persoană ar trebui să fie conştientă de importanţa pe care mișcarea fizică o are pentru starea generală de bine.
Conform ultimului Eurobarometru, publicat de Comisia Europeană în 2018, România se află pe locul 2 în ceea ce priveşte sedentarismul.
Studiul arată că mai mult de 63% din români nu practică niciodată nici o formă de activitate fizică.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept