Știri 11 noiembrie 2020

Biserica Ortodoxă îl cinstește astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Mina, făcătorul de minuni.
Era originar din Egipt şi a trăit în secolul al III-lea, în timpul împăraţilor romani Diocleţian și Maximian.
A slujit în armata romană şi apoi s-a retras în pustie pentru a se dedica rugăciunii şi pentru a fugi de închinarea la idoli, la care erau obligaţi soldaţii.
Pentru că şi-a mărturisit credinţa în Hristos, Sfântul Mina a fost supus la chinuri cumplite şi în cele din urmă decapitat.
În evlavia populară, Sfântul Mina este cunoscut şi ca sfântul ajutător în pagube şi pierderi materiale.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, vineri, de la ora 7.30, prima Sf. Liturghie de hram la Mănăstirea Sf. Ioan Gură de Aur din satul Casian, comuna Grădina, din jud. Constanța.
Credincioșii se vor putea închina la Icoana Maicii Domnului Kazanskaya.
Sâmbătă, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la mănăstirea Sfântul Apostol Filip din localitatea Adamclisi, cu prilejul hramului, iar duminică, va oficia Sfânta Liturghie la biserica Sf. Nectarie din Constanța, zona Medeea.

Circulația autovehiculelor va fi restricționată total astăzi și mâine pe străzile Meșterul Manole și Lanului.
Măsura este luată în intervalul orar 07:30-15:30, și vizează porțiunile cuprinse între străzile Hatman Luca Arbore și Fântânele.
Ca urmare a lucrărilor de asfaltare, traseul 5B circulă deviat, pe ruta: Șoseaua Mangaliei – strada Hatman Luca Arbore – strada Comarnic – strada Fântânele – strada Tractorului și retur.

Aproape 7.000 de elevi din județul Constanța nu au dispozitive electronice pentru învăţarea online.
Elevii fără dispozitive electronice sunt din 174 de unităţi de învăţământ, iar directorii acestor şcoli au găsit anumite soluții.
Printre acestea se numără trimiterea de materiale la domiciliu, mesaje sms, comunicare telefonică, Whatsapp, iar elevii care au conexiune la internet primesc de la școală laptopuri și tablete.

Alegerile pentru noul Parlament în diaspora se vor desfaşura în zilele de 5 şi 6 decembrie.
Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea vota la secţii din afara ţării, indiferent dacă s-au înregistrat sau nu în registrul electoral.
Premierul Ludovic Orban preciza recent că vor putea fi organizate secţii de votare în străinătate, iar autorităţile analizează condiţiile de pandemie de la momentul desfăşurării alegerilor.

Criza de medicamente EUTHYROX continuă.
Mii de pacienți români care suferă de afecțiuni tiroidiene se află pe liste de așteptare în farmacii pentru a-și putea achiziționa tratamentul.
Euthyroxul a devenit în perioada pandemiei unul dintre cele mai căutate medicamente de pe piață în România.
În momentul de față se estimează că există câteva sute de mii de români care suferă de afecțiuni tiroidiene și a căror viață depinde de acest tratament.

Piețele agroalimentare vor funcționa din nou.
Decizia a fost luată în Parlament, care a dezbătut ieri, acest subiect, după ce micii producători s-au revoltat în numeroase localități din țară, nemulțumiți că halele acoperite au fost închise.
Camera Deputaților a adoptat, ca for decizional, modificările la Ordonanța de Urgență și va fi trimisa spre promulgare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept