Știri 5 noiembrie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent astăzi, de la orele 18.00, la emisiunea ”Cuvântul ierarhului – Dialog duhovnicesc cu ascultătorii”, de la Radio Dobrogea.
De la ora 22.00, ierarhul nostru va oficia Acatistul Buneivestiri și al Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, la Catedrala Arhiepiscopală, iar mâine, de la ora 7.40 va săvârși Sf Liturghie tot la Catedrală.
Sâmbătă, de la ora 6.45, Ierarhul Tomisului va târnosi biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cobadin, apoi va săvârși Sf. Liturghie.
Tot sâmbătă, de la orele 17.00, va oficia slujba Vecerniei la biserica Sfinții Îngeri din Constanța, fosta capelă militară, iar de la ora 22.00, Acatistul Învierii Domnului și al Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, la Catedrala Arhiepiscopală.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la biserica Sf. Antonie cel Mare din Constanța, zona Galeriilor Soveja, de la ora 8.00, unde va întâmpina și moaștele Sf. Mare Mc. Mina, care vor fi aduse spre închinare permanentă la acest lăcaș de cult.

Arhiepiscopia Tomisului și ASCOR Constanța organizează o conferință duhovnicească.
Tema o constituie ”Cum întâmpinăm postul Nașterii Domnului? Rugăciunea, iertarea și milostenia – armele postului duhovnicesc” și va fi susținută de părintele Stelian Costea.
Evenimentul se va desfășura duminică, de la orele 17.00, și va fi transmis live pe pagina de Facebook ASCOR Constanța și Arhiepiscopia Tomisului.
Totodată, va avea loc o sesiune de întrebări și răspunsuri, astfel că cei interesați pot lăsa întrebările sub formă de comentarii în timpul transmisiei live.

Schitul românesc de pe Valea Iordanului va fi restaurat.
Lucrările de deminare de la Iordan s-au încheiat, iar în prezent Armata Israeliană efectueză verificări de securitate în perimetrul de aproape un milion de metri pătrați.
Reprezentanții Patriarhiei Române la Locurile Sfinte speră ca în curând să poată merge cu specialiști la schitul românesc pentru a demara proiectul de reabilitare.
Minele antipersonal şi antitanc din zona geografică a botezului Mântuitorului datează din timpul Războiului de Şase Zile din 1967.

Proprietarii locuințelor închiriate nu pot intra în interiorul acestora decât cu acordul chiriașilor.
Specialiștii atrag atenția că este bine ca la închirierea unui imobil să se încheie un contract, în care să fie stabilite inclusiv situațiile de acest fel.
Legea protejează dreptul la viaţă privată, astfel că proprietarul poate intra în imobilul închiriat doar în situații de urgență.
Încălcarea acestor reguli constituie infracțiune, iar singura variantă legală de evacuare a chiriașului este printr-o decizie a instanței.

Sportivii vor beneficia în curând de teste rapide pentru noul coronavirus.
Anunțul a fost făcut de ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe.
Aceste teste vor fi la fel de eficiente cum sunt cele PCR și vor contribui la derularea competițiilor sportive fără întreruperi îndelungate.
În privința prezenței suporterilor pe stadioane, din cauza faptului că numărul cazurilor de Covid-19 a crescut alarmant, meciurile se vor desfășura în continuare cu tribunele goale.

Astăzi vor fi distribuite testele rapide pentru depistarea coronavirusului în unităţile de primiri urgenţe ale spitalelor.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că acestea sunt pentru cei care prezintă simptome, iar în prima fază vor fi repartizate 43.000.
Nelu Tătaru a adăugat că săptămâna viitoare vor fi achiziționate încă un milion de teste.
Ministrul Sănătăţii a avertizat că depăşirea pragului de 10.000 de cazuri de COVID-19 poate însemna ‘colmatarea sistemului medical’.

Aproape 150 de persoane au fost amendate la Constanța pentru că nu au purtat masca de protecție.
În municipiul Constanța, rata de infectare cu coronavirus a depășit trei cazuri la mie, astfel că polițiștii au verificat mai multe zone aglomerate, satul de vacanță, portul turistic Tomis, parcuri, dar și în restaurante și alte spații închise.
Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au fost date amenzi în valoare totală de 23.000 de lei.

Guvernul dă asigurări că nu se va ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată țara.
Premierul s-a întâlnit aseară la Guvern cu autoritățile implicate în gestionarea epidemiei de COVID și s-a decis carantinarea unor noi municipii și localități unde rata de infectare a crescut.
Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că situațiile vor fi analizate de la caz la caz și doar acolo unde rata de infectare cu noul coronavirus este foarte mare se vor dispune interdicții de circulație.

Pandemia a scăzut dramatic accesul copiilor prematuri la tratament.
Aceasta a blocat fondurile pentru programele dedicate tratării nou-născuților prematuri.
Pe lângă alocarea acestor fonduri, medicii cer autorităților suplimentarea de echipamente medicale, în maternități și în Secțiile de Terapie Intensivă, dar și alocarea de personal specializat.
1 din 16 copii care s-a născut, de la începutul lunii martie și până în prezent, în România, este prematur, în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, arată estimările organizației Salvați Copiii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept