Știri 2 noiembrie 2020

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat compasiunea și solidaritatea cu cei afectați de cutremurul din Turcia.
Acesta a trimis o scrisoare Patriarhului Ecumenic Bartolomeu în care spune că va înălța rugăciuni pentru odihna sufletelor celor decedați și grabnica vindecare pentru cei răniţi.
Cutremurul s-a produs vineri 30 octombrie, în proximitatea coastei provinciei Izmir, fiind raportaţi 81 de morţi şi 800 de răniţi.

Ziua Națională a României nu va mai fi sărbătorită cu tradiționala paradă militară.
Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi că se va renunţa la defilarea militarilor pentru ca oamenii să nu mai aibă motive să se strângă în număr mare la un loc, ceea ce ar favoriza răspândirea virusului.
Încă nu s-a stabilit cum va fi marcată ziua de 1 decembrie, însă, Ministerul Apărării Naționale ar putea lua o decizie în curând.

Sesiunea de înscriere a firmelor în programul Rabla Clasic și Rabla Plus a fost prelungită până pe 20 noiembrie.
Decizia a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu.
AFM a precizat că finanțează în proporție de 90% din cheltuielile eligibile proiectele depuse de municipiile reședință de județ, în vederea extinderii rețelei de stații de încărcare, atât de necesară în contextul intensificării utilizării autovehiculelor electrice în țara noastră.

Ministrul Sănătății recomandă în continuare școala față în față, acolo unde se poate face.
În ceea ce privește un eventual lockdown, ministrul a spus că această variantă nu este luată în calcul acum.
În schimb, se are în vedere respectarea unor reguli și aplicarea de restricții acolo unde se impune, cât mai devreme posibil.

Peste jumătate de milion de români nu au un loc de muncă.
Conform statisticilor, sunt tot mai puține slujbe disponibile, iar pandemia a îngroșat rândul șomerilor.
Comportamentul defensiv pe care mulți oameni îl au deja în această perioada este confirmat de studii recente făcute în piața muncii de marile companii de recrutare online.
Astfel, mulți dintre ei au acceptat salarii mult mai mici din partea angajatorilor și chiar posturi sub nivelul și pregătirea pe care le au.

Noul Radar al Pădurilor, cu ajutorul căruia se pot detecta tăierile ilegale, a devenit funcțional.
Noutatea este că în noul sistem informatic trebuie introduse toate produsele din lemn, nu doar materialul lemnos.
Astfel, se va putea urmări în timp real, prin coordonate GPS, orice transport de masă lemnoasă din punctul de încărcare până în cel de descărcare, devenind foarte dificil să mai apară acele escale ilegale, realizate cu același aviz.
Potrivit Ministerului Mediului, noua versiune simplifică munca lucrătorilor silvici din teren.

Pacienții cu simptome de COVID-19 care ajung în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor ar urma să fie testați cu ajutorul testelor rapide antigen.
Dacă acestea vor fi pozitive, medicii pot dubla acest prim test cu o testare de tip PCR.
Măsura vine pentru a tria pacienţii care se prezintă la urgenţe şi a evita aglomeraţiile.
Testele rapide de tip antigen au o precizie mai mare de a detecta coronavirusul faţă de cele utilizate la începutul epidemiei și sunt recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
Aproape un milion și jumătate de astfel de teste rapide ar urma să ajungă în ţară în perioada următoare.

Victimele incendiului de la Colectiv au fost pomenite vineri, la cinci ani de la tragicul accident.
Slujba parastasului a avut loc în Piața Bucur din imediata apropiere a clădirii fostului club Colectiv.
Tot vineri, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care cheltuielile tratamentelor pentru victimele tragediei vor fi plătite de stat pe toată durata vieții acestora.

Lacul Nuntaşi din judeţul Constanţa a fost din nou realimentat cu apă.
Acesta a secat în luna august, potrivit Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Astfel, joia trecută a fost restabilită curgerea natural, iar lacul Nuntaşi este din nou alimentat cu apă, se specifică în comunicatul Administrației.
Cu o suprafaţă de aproape 800 de hectare, lacul Nuntaşi conţinea nămoluri terapeutice asemănătoare celor din lacul Techirghiol.

Prețurile petrolului au atins astăzi nivelul minim al ultimelor cinci luni, după noi restricții induse de evoluția pandemiei de coronavirus.
Mai multe economii au înăsprit restricțiile, inclusiv Marea Britanie, Franța și Germania, în condițiile în care se confruntă cu creșterea ratelor de infecție.
Prețul țițeiului american a fost, de asemenea, puternic lovit, acesta scăzând cu 7% până la un minim de 33,64 dolari pe baril.
Piețele de mărfuri și bursele sunt, de asemenea, la limită, în condițiile în care alegerile din SUA vor avea loc săptămâna aceasta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept