Știri 26 octombrie 2020

Biserica Ortodoxă îl cinsteşte astăzi pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir.
S-a născut la Tesalonic în vremea împăratului Diocleţian, ca fiu al prefectului cetăţii.
Părinţii săi au fost creştini în taină, de aceea Sf. Dimitrie a primit încă de mic educaţie creştină.
După mutarea tatălui său la Domnul, tânărul Dimitrie a fost numit prefect al Tesalonicului, datorită calităţilor lui morale şi intelectuale.
Împăratul din vremea aceea, Maximian Galeriu a poruncit ca în toate cetăţile să se jertfească zeilor păgâni ca mulţumire pentru victoriile militare pe care le avusese.
Sfântul Dimitrie a refuzat să participe la ceremoniile păgâne, drept pentru care a fost închis.
În temniţă, Sf. Dimitrie a binecuvântat în numele lui Hristos pe un tânăr creştin cu numele Nestor, care urma să se lupte cu un vestit gladiator păgân, cu numele Lie.
În urma luptei, Nestor îl ucide pe Lie, iar împăratul află de binecuvântarea lui Dimitrie şi porunceşte ca acesta să fie ucis.
Moaştele Sf. Dimitrie se află în biserica cu acelaşi nume din Tesalonic.
În ţara noastră, aproximativ 400.000 de persoane poartă numele Sfântului Dimitrie.
Cu acest prilej, mâine, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji la parohia Sf. Mare Mc. Dimitrie din Coroana, protoieria Callatis.

Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti miercuri pe Sfântul Ierarh Iachint, mitropolitul Ţării Româneşti.
Astfel, biserica mănăstirii Dervent își va sărbători ocrotitorul spiritual.
Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia de la ora 8.00, Sfânta Liturghie la acest lăcaș de cult.

Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Sănătății pentru medicamente destinate tratării infecției cu noul coronavirus.
Este vorba despre suma de 505 milioane de lei pentru implementarea programelor naţionale de sănătate publică şi suma de 65 milioane de lei alocată în vederea achiziţionării medicamentelor necesare pentru tratamentul bolnavilor cu infecţie COVID.
Potrivit ministrului Sănătății, 4,6% din populația României a dobândit imunitate la coronavirus de la începutul pandemiei.

Ministrul Sănătăţii a declarat că susţine ca anul viitor întregul personal din spitalele publice să fie remunerat după aceeaşi grilă de salarizare.
Ministrul a menționat că înțelege nemulțumirile privind inechitățile produse de legea salarizării unice adoptată în anul 2017 și a asigurat că echipa Ministerului Sănătății susține asigurarea echilibrării în sistemului sanitar.
Ministrul Nelu Tătaru și secretarul de stat Dragoș Garofil au avut, săptămâna trecută o discuție cu reprezentanții Uniunii Naționale a Sindicatelor TESA din Sănătate.

Utilizatorii de WhatsApp vor putea face achiziții de bunuri și servicii.
Aplicația va permite companiilor să-şi vândă produsele în interiorul WhatsApp, prin intermediul Facebook Shops, un magazin online lansat în mai, pentru a oferi posibilitatea efectuării de cumpărături în aplicaţiile Facebook.
De asemenea, WhatsApp va intra în sectorul serviciilor de cloud computing, oferind firmelor care folosesc instrumentele oferite de serviciile de mesaje pentru clienţi capacitatea de a stoca acele mesaje pe serverele Facebook.

București, Cluj-Napoca și Brașov sunt printre primele 5 cele mai poluate orașe europene cu emisii de oxizi de azot.
Această substanță prezintă risc cancerigen ridicat, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Capitala este pe primul loc în Europa la costurile cu sănătatea, cauzate de poluare.
Fiecare bucureştean pierde anual 3 mii de euro din această cauză, arată un studiu publicat de Alianța Europeană de Sănătate Publică.
Cea mai mare problemă o reprezintă particulele de praf și noxele care intră în organism.
În primăvară, România a fost condamnată de Curtea de Justiție a UE pentru depășirea valorilor limită de particule din aer.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca este cea mai performantă unitate medicală Covid din România.
Conform statisticilor, rata vindecării pacienților aflați în stare critică este mult peste media națională.
Astfel, până în acest moment au fost înregistrate 3.486 de vindecări din totalul celor 3.550 de pacienți internați cu Covid în cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept