Știri 22 octombrie 2020

Astăzi, de la orele 18.00, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va fi prezent la emisiunea ”Cuvântul Ierarhului” de la Radio Dobrogea.
De la orele 23.00, Ierarhul nostru va oficia Acatistul Maicii Domnului și al Sf. Ap. Iacob, rudenia Domnului, întrucât mâine, este cinstit de Biserica Ortodoxă.
Totodată, mâine, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie a Sf. Ap. Iacob la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 7.40.
Sâmbătă, Ierarhul Tomisului va face o vizită misionară la biserica Adormirea Maicii Domnului din comuna Topalu, unde va oficia Sf. Liturghie, de la ora 8.00.
Duminică, Ierarhul nostru va sfinți altarul de vară al parohiei Sf. Arh. Mihail și Gavriil din Topraisar, de la ora 8.30, apoi va săvârși Sf. Liturghie.

Mai multe linii de autobuze au traseul deviat astăzi și mâine.
Astfel, liniile 42, 44, 48, 51 și 101 vor fi deviate, între orele 19.30 – 05.00.
Motivul îl reprezintă lucrările de asfaltare care se execută pe strada Mihai Viteazul, între bulevardele Ferdinand și Mamaia.

România va trece la ora oficială de iarnă în acest week-end.
Astfel, în noaptea de sâmbătă spre duminică, ora 4.00 va deveni ora 3.00.
Duminică, ziua va fi cea mai lungă din an, cu 25 de ore.
Din anul 1997, România a adoptat trecerea la ora oficială de iarnă şi de vară în aceeaşi zi cu statele Uniunii Europene.
Trecerea la ora oficială de iarnă sau de vară se face pentru ultima dată anul acesta.

Guvernul va schimba regulile în privinţa tratamentului asimptomaticilor.
Autorităţile încearcă să rezolve problemele legate de lipsa locurilor în spitalele care tratează pacienţii infectaţi cu virusul SARS-COV-2, dar şi pe cea a personalului insuficient.
În curând urmează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că cei fără simptome vor rămâne acasă, sub supravegherea medicilor de familie.
În ceea ce priveşte personalul medical, ministrul Sănătății a precizat că mai mulţi medici rezidenţi şi specialişti în boli infecţioase sau urgenţe vor intra în scurt timp în sistem şi vor putea fi detaşaţi în unităţile din ţară.

Infecțiile nosocomiale la pacienții cu COVID-19 trebuie evaluate riguros.
Afirmația aparține ministrului Sănătății, potrivit căruia, există 4.825 de pacienţi care au fost în astfel de focare şi fiecare este evaluat.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că va solicita Ministerului Sănătăţii o informare în legătură cu infecţiile nosocomiale.

Consiliul Naţional al Elevilor solicită introducerea elevilor pe lista prioritară de testare pentru COVID-19.
Aceştia petrec la cursuri, în medie, 6 ore pe zi în aceeaşi încăpere, în şcolile aflate în scenariul verde şi galben.
Potrivit reprezentanților Consiliului, multe şcoli „nu sunt pregătite” pentru tranziţia către orele online, fiind un motiv în plus pentru impunerea testării prioritare pentru elevi.

Românii sunt pe ultimul loc în Europa la consultaţii stomatologice.
Serviciile scumpe, lipsa cabinetelor în mediul rural, dar şi frica sunt cauzele principale.
Studii făcute recent arată că 30% dintre români nu îşi duc copiii la stomatolog de mici.
Mulţi dentişti spun că dintre cei care vin totuşi, puţini revin periodic, iar de obicei o fac atunci când au dureri.
Medicii atrag atenţia că o problemă dentară cu cât este identificată mai devreme, cu atât costurile sunt mai mici.

Două medicamente, folosite în tratarea pacienţilor români, infectaţi cu SARS-COV-2, au mai multe efecte adverse decât beneficii.
Așa susţin specialişti români despre Plaquenil şi Kaletra şi solicită autorităţilor să le elimine din protocoalele de tratament. Comisia de Boli Infecţioase a Ministerului Sănătăţii va analiza dacă le menţine sau nu.
Același lucru se va întâmpla şi pentru medicamentul Remdesivir.
În România, un pacient infectat cu SARS-CoV-2 primește în spital unul dintre cele două medicamente controversate,
deși, sistemele de sănătate vest-europene au interzis de multe luni utilizarea lor în afara studiilor clinice.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept