Știri 6 octombrie 2020

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze sunt așteptate sâmbăta aceasta la sediul Centrului de pe strada Nicolae Iorga, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Sărbătorile religioase sunt permise doar cu participarea persoanelor care au domiciliul în localitate.
Anunțul a fost făcut de secretarul de stat Raed Arafat.
Acesta a explicat că măsura a fost luată pentru a se elimina riscul infectării în timpul transportului.

O nouă parcare a fost amenajată în cartierul Tomis Nord.
Parcarea rezidențială dispune de 31 de locuri și a fost construită pe strada Dobrilă Eugeniu, în zona Grădiniței cu Nr. 12.
În cealaltă parte a orașului, echipele municipalității lucrează la parcarea situată pe strada Tulcei, în zona Școlii Gimnaziale Nr. 36 din Constanța, unde vor fi create peste 470 de noi locuri de parcare.

Numărul posturilor din sistemul educaţional va fi suplimentat.
Ministrul de resort, Monica Anisie, a anunţat ieri, că va iniţia în această săptămână o hotărâre în acest sens.
Potrivit acesteia, suplimentarea va fi cu 750 de posturi atât în domeniul didactic auxiliar cât şi în cel nedidactic, decizia fiind luată în urma unei analize la nivelul sistemului.
Guvernul a mai suplimentat până acum 500 de posturi.

Toate informaţiile privind vaccinarea antigripală, riscurile asociate gripei și metodele de prevenire pot fi găsite pe o platformă online.
Aceasta a fost lansată de Societatea Națională de Medicină a Familiei și se numește Atlas gripal.
Rata de vaccinare în țara noastră nu depășește 8%, iar platforma este un instrument extrem de important pentru informarea corectă a publicului larg.

Singapore oferă un bonus de pandemie familiilor, pentru creșterea natalității.
Autoritățile sunt îngrijorate de faptul că oamenii amână să devină părinții pentru că se luptă cu stresul financiar și concedierile.
Detalii despre suma care ar putea fi plătită nu au fost încă publicate.
Singapore are una dintre cele mai scăzute rate de natalitate din lume, în comparație cu Indonezia sau Filipine, care se confruntă cu perspectiva unei creșteri masive a sarcinilor după perioada de restricții impuse de coronavirus.

În localitățile unde incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 depășește 1,5 la mie, se vor lua restricții suplimentare.
Acestea presupun interzicerea nunţilor şi botezurilor sau suspendarea activităţii agenţilor economici care nu respectă regulile.
Declarațiile au fost făcute ieri de secretarul de stat Raed Arafat, după şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Guvernul a publicat lista țărilor pentru care se impune carantina la sosirea în România.
Printre acestea se numără Franța, Spania, Olanda, Cehia, Muntenegru, Republica Moldova și Marea Britanie.
Astfel, de mâine, orice persoană care vine în România din aceste „zone galbene” va trebui să intre în carantină 14 zile.

Poliția va face controale în civil la nivel național, pentru a-i depista și amenda pe cei care nu respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.
Decizia a fost luată după ce autoritățile au constatat că mulți oameni respectă aceste măsuri doar când în zonă sunt forțe de ordine, dar le ignoră în absența acestora.
De asemenea, numărul TelVerde la care poate fi sesizată nerespectarea măsurilor sanitare este 0800.800.165.

Utilizarea excesivă a reţelelor sociale duce la forme ale depresiei în timpul pandemiei.
Cercetări anterioare au demonstrat că numeroşi oameni se bazează pe reţelele sociale pentru a găsi şi distribui informaţii pe teme de sănătate în perioadele de criză.
Aproape 20% dintre participanţi au raportat că au prezentat un nivel moderat până la sever de depresie şi puţin peste 20% au raportat că au resimţit niveluri moderate până la severe de traume secundare, care pot apărea atunci când oamenii află despre experienţele traumatice ale altora.
Prin urmare, oamenii de ştiinţă recomandă pauze de social media în timpul unei crize sanitare stresante, cum ar fi pandemia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept