Știri 2 octombrie 2020

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Năvodari.
Astfel, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie de la ora 8.00, la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din apropierea orașului Năvodari.
Duminică, de la ora 8.00, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Călugăreni, din apropierea comunei Pantelimon, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului.

Acțiunea caritabilă „Daruri mici din suflet mare!” s-a încheiat.
Astfel, astăzi, de la ora 12.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oferi ghiozdane cu rechizite și caiete copiilor defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Casicea, Credința, Căscioarele, Darabani, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele și Viroaga.
Credincioșii au donat peste 200 de ghiozdane complet echipate. Acțiunea a fost organizată de către parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, iar scopul acesteia este susținerea procesului educațional și prevenirea abandonului școlar.

Astăzi este Ziua Internațională a Non-Violenței.
Aceasta a fost adoptată de Organizația Națiunilor Unite în anul 2007 și aniversează nașterea lui Mahatma Gandhi, părintele mișcării de independență a Indiei și unul dintre filosofii de frunte ai curentului non-violenței.
Prin această decizie, ONU susține soluționarea pașnică a disputelor și respectul reciproc între culturi, religii și oameni.

Traseele mai multor linii de transport în comun din Constanța s-au modificat.
Astfel, pe sensul de mers spre Tomis 3, autobuzele de pe liniile 2-43, 43C, 43M și N243 virează la stânga, în zona Capitol, de pe strada Mircea cel Bătrân pe bulevardul Mamaia.
Apoi vor intra pe bulevardul Tomis, pe banda dedicată mijloacelor de transport în comun.
Totodată, este permis virajul la stânga în zona Perla, dinspre Pescărie către Campus, astfel încât autobuzele de pe liniile 5-40 și N540 nu mai merg până sensul giratoriu de la hotelul Meridian, ci virează la stânga, pe bd. Aurel Vlaicu, spre Campus.
De asemenea, linia 100M a redevenit 100, iar autobuzele întorc la Satul de Vacanță, modificare valabilă și în cazul liniei N100.

Elevii din România vor avea posibilitatea de a studia teatrul ca disciplină opțională.
Ministrul Educației, Monica Anisie, a semnat ordinele privind aprobarea a trei discipline opționale și a programelor aferente acestora.
Astfel, începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, următoarele cursuri din curriculum la decizia școlii: „Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a).

Organizația ”Salvaţi Copiii” atrage atenţia asupra efectelor pe care le are criza economică pentru copiii proveniţi din familii sărace.
Aceasta a avertizat că măsurile luate împotriva coronavirusului ar putea duce la cea mai mare creştere a căsătoriilor la vârste fragede, din ultimii 25 de ani.
Organizaţia precizează că grava criză economică survenită, din cauza pandemiei, a sărăcit tot mai multe familii, determinând oamenii să îşi retragă fetele de la şcoală şi să le forţeze să muncească sau să se căsătorească.

Testul care arată în 15 minute dacă o persoană are coronavirus a fost aprobat în Europa.
Acesta ar trebui să apară pe piaţa europeană la sfârşitul lunii, urmând să fie utilizat în special la urgenţe, de medici generalişti şi pediatri.
Testul Becton este unul bazat pe antigen şi este mult mai rapid decât clasicul test PCR dar este mai puţin precis.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a decis creşterea subvenţiei pentru cămine cu 10%.
Măsura vine în sprijinul studenţilor, în contextul epidemiologic actual, pentru a se putea asigura măsurile de distanţare fizică în spaţiile de cazare şi de servire a mesei.
Potrivit ministerului, sumele atribuite fiecărei universităţi pentru subvenţionarea cheltuielilor pentru cămine-cantine se alocă „proporţional cu numărul de unităţi de subvenţie”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept