Știri 30 septembrie 2020

Biserica Ortodoxă va cinsti mâine Acoperământul Maicii Domnului.
Cu acest prilej, mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Dorna Arini, jud. Suceava își va serba hramul.
Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la acest lăcaș de cult, de la ora 8.45.
Seara, de la ora 18.00, ierarhul nostru va fi prezent la emisiunea de dialog duhovnicesc cu credincioșii „Cuvântul ierarhului”, de la Radio Dobrogea.
Apoi, de la ora 23.00, Ierarhul Tomisului va oficia Acatistul Acoperământului Maicii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, iar vineri, de la ora 7.45, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală.
Sâmbătă, de la ora 8.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din apropierea orașului Năvodari.
Duminică, de la ora 8.00, ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Călugăreni, din apropierea comunei Pantelimon, cu hramul Acoperământul Maicii Domnului.

Preafericitul Părinte Daniel aniversează astăzi 13 ani de la întronizarea ca Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.
Cu acest prilej, Patriarhul României împreună cu ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române aduc rugăciune și mulțumire lui Dumnezeu.
De la ora 11:00, la Catedrala Patriarhală, a fost oficiată o slujbă de Te Deum.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române recomandă intensificarea activităților dedicate familiei.
De asemenea, îndeamnă credincioșii să cultive prin rugăciune și fapte bune educația creștină și spiritul filantropic în familie și societate.
Totodată, în cadrul ședinței de ieri, Sfântul Sinod a luat act de următoarele reglementări legislative recente: declararea lui Mihai Viteazul, Domnul Țării Românești și al Moldovei, martir și erou al națiunii române, cu zi dedicată ceremoniilor pe 27 mai și declararea personajelor istorice Horea, Cloșca și Crișan martiri și eroi ai națiunii române comemorați pe 2 noiembrie și pentru comemorarea la data de 8 noiembrie a Martirilor Români de la Beliș.

Acțiunea caritabilă „Daruri mici din suflet mare!” s-a încheiat.
Astfel, vineri, de la ora 12.00, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oferi ghiozdane cu rechizite și caiete copiilor defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Casicea, Credința, Căscioarele, Darabani, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele și Viroaga.
Credincioșii au donat peste 200 de ghiozdane complet echipate. Acțiunea a fost organizată de către parohia „Sf. Vasile cel Mare” din Constanța, iar scopul acesteia este susținerea procesului educațional și prevenirea abandonului școlar.

Mâine va avea loc ceremonia de deschidere a anului universitar la Universitatea „Ovidius” din Constanța.
Festivitatea va fi transmisă live pe pagina de Facebook a instituției.
În semestrul I, o parte dintre facultăți își vor desfășura activitățile didactice exclusiv online, iar o parte în regim mixt.

Carantina ar putea fi redusă de la 14 la șapte zile, dacă testul iese negativ în a cincea zi.
Este vorba despre persoanele care vin în România din țările cu risc mare de infectare.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a afirmat că, în ritmul actual de infectare, vor putea fi organizate alegerile parlamentare din decembrie.
Ministrul a mai spus că în următoarele zile se va actualiza lista țărilor galbene.

Nouă din zece pacienţi vindecaţi de COVID-19 se confruntă cu efecte secundare.
Așa arată un studiu efectuat în Coreea de Sud.
Oboseala a fost cel mai frecvent efect secundar, întâlnit la 26% dintre participanţi, urmat de dificultate în concentrare, manifestată la 24%.
Sondajul a fost realizat online și au participat 965 de pacienţi vindecaţi de COVID-19.

Medicii de familie vor putea începe să-i imunizeze împotriva gripei şi pe copiii cu vârste între 6 luni și 3 ani.
Ministerul Sănătății a distribuit 70 000 doze de vaccin gripal pentru cei mai mici.
Pentru noul sezon rece, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat trei milioane de doze de vaccin gripal pentru grupele la risc, dublu faţă de anul trecut, dar acestea vor ajunge în ţară în mai multe etape.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept