Știri 29 septembrie 2020

Traficul rutier se modifică de joi în stațiunea Mamaia.
Astfel, se modifică viteza maxim admisă pe bulevardul Mamaia, în stațiune, la 60 km/h iar traficul rutier din zona Perla va fi redirijat, astfel: din direcţia Pescărie spre Năvodari: înainte, pe 2 benzi de circulaţie, iar banda a treia cu posibilitatea de a efectua virajul la stânga, fără prioritate, către bulevardul Aurel Vlaicu.
Din direcţia Năvodari spre Constanţa: pe toate cele trei benzi se va efectua virajul la dreapta spre bulevardul Aurel Vlaicu, iar de pe banda 3 se va putea efectua virajul la stânga, fără prioritate, spre zona Pescărie.
Din direcţia bulevardul Aurel Vlaicu spre Năvodari: înainte, în staţiune, pe 2 benzi de circulaţie, cu prioritate.
Din direcţia bulevardul Aurel Vlaicu spre Pescărie (Sat Vacanţă): pe 2 benzi de circulaţie, cu posibilitatea efectuării virajului la dreapta.

Astăzi este Ziua Mondială a Inimii.
Aceasta are drept scop creșterea gradului de informare al populației globului asupra factorilor de risc în apariția bolilor cardiovasculare.
În prezent acestea sunt responsabile pentru 17,3 milioane de decese pe an.
Până în 2030 se estimează că cifra va crește la 23 de milioane.
România se află între ţările din Europa cu o rată ridicată a mortalităţii, deşi numărul deceselor provocate de bolile cardiovasculare a scăzut în ultimii 10 ani.

Cardul de sănătate redevine obligatoriu, de joi, cu excepţia consultaţiilor la distanţă.
Astfel, se menţin până la finalul anului consultaţiile la distanţă acordate de medicii de familie şi de medicii specialişti din ambulatoriul clinic, pentru care „nu este necesar cardul de sănătate”.
Potrivit CNAS, în urma consultaţiilor acordate la distanţă, medicul va emite toate documentele necesare pacientului ca urmare a actului medical.
Totodată, documentele sunt transmise pacientului prin mijloace de comunicare electronică.

Mai puțin de 25% din plasma recoltată de la constănțenii vindecați de COVID 19 are suficienți anticorpi astfel încât să poată fi folosită în tratamentul pacienților aflați la Terapie Intensivă.
Până acum, au donat plasmă 27 de persoane din circa 200.
În aceste condiții, plasma solicitată de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost adusă de la alte centre din țară.

Majoritatea studenților de la Universitatea Ovidius din Constanţa vor susţine cursuri online.
Doar cele care presupun efectuarea de laboratoare sau ore de practică vor opta pentru scenariul hibrid.
Pentru acestea, 30 de amfiteatre vor fi echipate cu aparatură de transmisie online.
Studenţii de la Medicină vor face în continuare practică în spitale, dar în grupe mai mici.

Primele cantități de Euthyrox din import paralel sunt distribuite de ieri, în farmacii.
Anunțul a fost făcut de Asociația Distribuitorilor Europeni de Medicamente, care a găsit această soluție pentru a răspunde nevoilor pacienților cu boli tiroidiene.
O cantitate de aproximativ 25.000 de cutii a 50 de comprimate vor ajunge în România în următoarea perioadă.
Medicamentele importate nu sunt compensate în România, spre deosebire de alte state europene, prin urmare acestea vor putea fi achiziționate din farmacii doar la prețul integral.

Elevii se întorc la cursuri de mâine.
Cei din unităţile de învăţământ din toată ţara, unde au fost amenajate secţii de votare pentru desfăşurarea alegerilor locale, au făcut ieri și astăzi, cursurile online, după programul stabilit de fiecare şcoală în parte.
Autorităţile sanitare vor efectua verificări pentru a vedea stadiul lucrărilor şi pregătirea spaţiilor pentru începerea şcolii în condiţii de siguranţă.

De anul viitor, în Europa va fi aleasă anual o capitală a democraţiei.
Pentru a primi titlul de Capitală Europeană a Democrației, orașul va trebui să prezinte un program privind dezvoltarea societății civile pe termen lung, și, de asemenea, să arate că locuitorii săi sunt implicați în rezolvarea problemelor importante pentru oraș.
Deocamdată, aceste responsabilități vor fi îndeplinite de Viena, unde se află sediul central al organizatorilor – Institutul pentru Inovare în Politică.
Autorii inițiativei s-au inspirat în ideea lor din practica de a alege o capitală culturală europeană pentru un an.

Mâine este ultima zi pentru plata impozitelor şi taxelor locale, fără penalizări.
Până la această dată, inclusiv, se pot achita obligațiile fiscale datorate fără majorări de întârziere.
Potrivit SPIT, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent, se vor calcula majorări de întârziere în cuantum de 1% pe lună.

CRTS Constanța face apel la Primăriile din judeţ să se implice în donarea de sânge.
Este mare nevoie de donatori de sânge, în special din rândul celor fideli, iar în judeţul Constanţa, o bună parte dintre aceştia sunt în zonele Mangalia şi Medgidia, a declarat directorul Centrului, Alina Dobrotă.
În prezent, potrivit statisticilor, 30% dintre cei care se prezintă la Centrul de Transfuzii Constanţa, o fac doar pentru că cineva apropiat are nevoie de sânge.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept