Stiri 28 septembrie 2020

Îps Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji în aceasta noapte în comuna Lumina.
Astfel, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Văcăreștii Noi, de la ora 23.00. 
Lăcașul de cult are hramul Sfânta Treime. 

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.

Cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva, CFR Călători suplimentează trenurile.
In perioada 7/8 – 15/16 octombrie 2020, CFR Călători va suplimenta capacitatea de transport, pentru pasagerii care doresc să călătorească spre si dinspre Iaşi.
Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.cfrcalatori.ro, de la automatele de vânzare bilete din gări sau direct de la casele de bilete din gări şi distribuitori autorizaţi.
Masca de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor – staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Guvernul va finanța două Programe de Interes Naţional destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi.
Cele două programe sunt Programul de Interes Naţional “Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre RESPIRO/centre de criză şi locuinţe protejate” şi programul “Înfiinţarea de servicii sociale în vederea asigurării tranziţiei tinerilor cu dizabilităţi de la sistemul de protecţie specială a copilului către sistemul de protecţie a persoanelor adulte cu dizabilităţi”.
Programele au ca scop integrarea socială şi profesională a persoanelor cu dizabilităţi, precum şi creşterea calităţii vieţii acestora.

Un voucher de 300 de lei este oferit pentru practicarea sportului de performanta.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a subliniat, într-o conferinţă de presă, sprijinul financiar sub formă de voucher, în valoare de 300 de lei, pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță, pe care Guvernul îl oferă.
Cu ajutorul voucherului poate fi achizitionat echipament sportiv, iar până la sfârșitul acestui an s-au pus la dispoziția copiilor 30 mii de vouchere.

Noul coronavirus nu poate supraviețui pe alimente.
Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor precizeaza, ca o boală respiratorie, cum este COVID-19 se poate transmite prin tuse sau strănut.
Reacția autorității vine ca urmare a apariției în spațiul public a rezultatelor unui studiu realizat de Universitatea din București potrivit căruia pâinea neambalată rămâne contaminată după contactul cu noul coronavirus și ar putea constitui o sursă de transmitere.
Autoritatea subliniază că nici un virus nu se multiplică prin alimente și nu există dovezi că ambalajele contaminate transmit infecția.

Erorile medicale produc 5 decese în fiecare minut în lume.
Anual, în țările cu venituri mici și medii, sunt înregistrate 2,6 milioane de decese din cauza problemelor ce țin de siguranța pacienților, atrage atenția Organizația Mondială a Sănătății.
Cele mai multe dintre aceste decese ar putea fi evitate printr-o cultură a siguranței pacientului care să promoveze parteneriatul cu acesta, să încurajeze raportarea erorilor medicale și învățarea din greșeli”, transmite organizația.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept