Stiri 25 septembrie 2020

In această seară, IPS Teoedosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia, Sfanta Liturghie la mânăstirea “Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini, de la ora 23.00.
Mâine seară, ierarhul nostru va oficia Acatistul Învierii Domnului și Acatistul Sfantului Ierarh Antim Ivireanul, la Catedrala Arhiepiscopală “Sfintii Apostoli Petru și Pavel”, din Constanta, de la ora 23.00.
Apoi duminică, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației PS Petroniu, Episcopul Sălajului, și va participa la sfințirea bisericii “Sfântul Nicolae” din municipiul Zalău.

Papa Francisc ii critică pe cei care ascultă mai mult de marile companii farmaceutice decât de personalul sanitar.
Potrivit papei, “pentru a ieşi cu bine din actuala criză, care este sanitară dar şi socială, politică şi economică”, toţi membrii societăţii trebuie să-şi asume o parte din “responsabilitate”, astfel încât să nu fie nimeni marginalizat, exclus sau ignorat.
Sfântul părinte a lăudat faptul că în actuala criză a coronavirusului multe state au încercat să ajute “persoanele, familiile şi activităţile economice” care s-au aflat şi încă se află în dificultate” prin adoptarea unor “intervenţii adecvate”.
Criza sanitară provocată de COVID-19 poate fi oportunitatea de a clădi “un viitor în care dimensiunea locală şi globală să se îmbogăţească reciproc, unde frumuseţea şi splendoarea grupurilor mici să înflorească”, în care să existe un mai mare angajament faţă de cei nevoiaşi”, a subliniat papa.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni sambata, 26 septembrie la sediul CRTS din str. Nicolae Iorga nr. 85, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.
Orice persoană sănătoasă cu vârsta între 18 și 45 de ani poate fi un potențial donator și poate salva viața unui pacient diagnosticat cu o boală de sânge gravă care nu are tratament.

Serviciul Autoritate Tutelară va primi un nou sediu.
De pe 28 septembrie 2020, Serviciul Autoritate Tutelară din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială Constanța se va muta din vechiul sediu de pe strada Amzacea nr.13 într-un nou sediu, situat pe strada Malinului nr. 4.
Programul de funcționare va fi de luni până joi, între orele 08.00 – 16.30 și vineri, între orele 08.00 – 14.00.
Pentru orice informații, Serviciul Autoritate Tutelară va putea fi contactat la următoarele numere de telefon: 0241. 484.221; 0241.484.203 .

Va fi lansat programul “Rabla pentru electrocasnice” – ediţia 2020.
Prin noul program, este finanţată achiziţia a şapte tipuri de aparate electrice şi electrocasnice.
Vor fi acordate Vouchere în valoare de 400 de lei pentru maşini de spălat vase, aparate de aer condiţionat, inclusiv cele portabile, frigidere şi combine frigorifice, televizoare şi uscătoare de rufe, cele de 300 de lei pentru maşinile de spălat rufe, iar cine achiziţionează un aspirator va primi 200 de lei.

Acțiunile de deratizare au fost reluate.
Primăria municipiului Constanța a reluat săptămâna aceasta acțiunile de deratizare, necesare pentru menținerea sănătății întregului oraș.
Astfel, s-au amplasat momeli toxice în locuri inaccesibile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile. Acestea sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător si sunt amplasate în toate zonele orașului (parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri).
Persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei sau ori de câte ori este necesar.

Pasiunile nu țin cont de vârstă!
16 constănțeni cu vârste de peste 80 de ani au card CT BIKE și folosesc cu regularitate bicicletele puse gratuit la dispoziție de Primăria Municipiului Constanța.
Orice turist sau constănțean cu varsta de peste 14 ani poate solicita, în mod gratuit, pe baza cărții de identitate, de la ghișeele de informații din cadrul agențiilor SPIT, un card de utilizator.
Dacă în timpul utilizării bicicletei întâmpinați probleme, aveți la dispoziție numărul de telefon cu tarif normal 0371.78.77.78.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept