Stiri 23 septembrie 2020

Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Constanţa are program prelungit in zilele de 26 si 27 septembrie.
Premergător scrutinului care va avea loc în data de 27 septembrie, Serviciul Evidența Persoanelor are program special în zilele de 26 și 27 septembrie, astfel: 
• sâmbătă, 26 septembrie, se vor primi și elibera documente în intervalul orar 08:00 – 16:00. 
• duminică, 27 septembrie, după cum urmează:
– între 07:00 și 18:00 se vor soluționa atât cărți de identitate, cărți de identitate provizorii, cât și vize de reședință;
– între 18:00 și 20:00 se vor depune documente doar pentru cărți de identitate provizorii și viză de reședință;
– între 20:00 și 21:00 programul va fi doar pentru eliberarea documentelor de identitate.
In zilele de 26 și 27 septembrie, Serviciul Evidența Persoanelor va soluționa cu prioritate cererile de eliberare a actelor de identitate pierdute, furate, distruse și anulate.
Totodata, persoanele ale căror documente au expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie își pot exercita dreptul de vot în baza acestora. Documentele sunt valabile, potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central. 

Seniorii constănţeni sunt premiați la domiciliu.
Seniorii Constanței primesc din partea municipalității 300 de lei pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie, 500 de lei pentru împlinirea vârstei de 90 de ani și 1000 de lei pentru împlinirea vârstei de 100 de ani.
Pentru a intra în posesia acestor sume, beneficiarii trebuie să trimită documentele fie pe adresa de mail primarie@primaria-constanta.ro, fie la ghișeul situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu (incinta City Park Mall, etajul I, aripa nouă), în zilele de luni, marți, miercuri, vineri intre orele 08.30-16.30, iar în zilele de joi între orele 08.30-18.30. 
Documentele depuse trebuie sa contina:   
• Cerere tip
• copie conform cu originalul a certificatului de naștere
• copie conform cu originalul a cărții de identitate 
• copie conform cu originalul a certificatului de căsătorie – pentru cei care aniversează 50 de ani de căsătorie.

Preţul gazelor nu va creşte în această iarnă.
Acesta va rămâne neschimbat cu cel din iarna precedentă pentru majoritatea consumatorilor casnici, iar România va putea acoperi consumul din producţia internă proprie, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Energia Inteligentă.
Prognozele meteorologice arată o iarnă blândă cu episoade severe de frig şi viscol, astfel încât cererea de gaze în această regiune se va situa probabil la nivelul cererii din ultimii ani.
Cel mai probabil preţul mediu al gazelor în lunile de iarnă nu va depăşi 14 -15 euro/MWh (68 – 72,75 lei/MWh).

Masca, alimentaţia sănătoasă şi gândirea pozitivă ne ajuta in lupta cu coronavirusul.
In lipsa unui vaccin, acestea sunt singurele arme este de părere profesorul de neurochirurgie Vlad Ciurea.  
Un rol extrem de important în stimularea imunităţii îl are alimentaţia, iar cele mai bune alimentele pentru creier sunt usturoiul, busuiocul, pătrunjelul, antioxidanti precum măslinele, avocado, spanacul, nucile, broccoli, mango, seminţele, ceaiul verde, ciocolata, în mod deosebit, cafeaua, curcuma, puţin vin roşu si apă cel puţin doi litri pe zi.
Alături de alimentaţie, somnul este cel mai bun medicament. 
Mişcarea, socializarea şi gândirea pozitivă stimulează, la rândul lor, imunitatea.

Secţia Neonatologie a Spitalului Judetean Constanta a fost renovată.
Echipamentele cu care a fost dotat compartimentul sunt ultraperformante, iar valoarea totală a acestora s-a ridicat la 25 de milioane lei.
Investiția a fost realizată integral de către Consiliul Județean Constanța.

Nucile consumate de două sau mai multe ori pe săptămână scad riscul de deces cardiovascular.
Conform unui studiu, consumul regulat de nuci scade cu 17% riscul de deces cardiovascular, comparativ cu o dietă în care nucile sunt prezente doar o dată la două săptămâni.
Potrivit oamenilor de știință, se recomandă consumul a 30 de grame de nuci nesărate pe zi, în cadrul unei alimentaţii sănătoase, cu precizarea că densitatea calorică a acestora este ridicată.
Nucile trebuie să fie proaspete deoarece grăsimile nesaturate pot oxida în cazul nucilor vechi, care devin astfel dăunătoare.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept