Stiri 21 septembrie 2020

Biserica Ortodoxă Română îl cinsteşte mâine pe Sfântul Sfințit Mucenic Teodosie de la Brazi, mitropolitul Moldovei.
Tot maine, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va tarnosi biserica „Sfântul Cuvios Efrem cel Nou” din Agigea, situată lângă podul nou, de la ora 6.45.
După slujbă, credincioșii vor putea să se închine în Sfântul Altar.
De la ora 18.00, arhiereul nostru va oficia slujba de sfințire a apei (Aghiasma mică), urmată de Taina Sfântului Maslu la biserica „Înălțarea Domnului” din Lazu.

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.

O persoană poate vota chiar dacă sistemul arată că a mai votat o dată.
Biroul Electoral Central (BEC) a decis, că o persoană poate vota, chiar dacă Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal semnalează că persoana respectivă a mai votat deja.
Astfel, dacă în dreptul numelui alegătorului nu apare nicio semnătură, acesta este lăsat să voteze, iar dacă apare vreo semnătură, persoana respectivă poate vota, dar trebuie să completeze un proces verbal şi i se aduce la cunoştinţă că este pasibil de fraudă la vot.
Infracţiunea se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea unor drepturi.

Campania „Orașe Curate” ajunge la Constanța.
În perioada 21 – 25 septembrie 2020, ECOTIC, Primăria Constanța și Vastum ECO îndeamnă locuitorii orașului Constanța să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice și electronice.
Punctul de colectare se află pe Șoseaua Industrială nr. 9, Constanța, iar intervalul orar in care pot fi predate deseurile este 10:00 – 20:00. 
Locuitorii orașului Constanța beneficiază de serviciul gratuit de preluare de la domiciliu a deseurilor mari și voluminoase.
Colectarea de la domiciliu se va face respectând cerințele sanitare și de siguranță. 
 
Cercetătorii din Craiova au realizat un material din care se pot face oase artificiale.
Materialul e format din pulberi metalice și ceramice și poate fi folosit pentru recontrucția oaselor maxilo – faciale, craniene și în ortopedie. Acesta se comportă foarte asemănător cu un os natural, este foarte uşor de modelat si nu produce în timp o uzură a osului natural așa cum se întâmplă cu protezele pe bază de titan.
Invenția este brevetată, dar are nevoie de investitori pentru ca materialul să poată fi produs la scară largă.

Somnul în timpul zilei este benefic pentru sănătate.
Potrivit unui studiu, cei care dorm în timpul zilei, chiar şi o dată sau de două ori pe săptămână, au un risc mai scăzut de boli cardiovasculare.
Acesta indiferent de durată, este asociat cu înjumătăţirea riscului de infarct şi accident vascular cerebral, susţin experţii.
Studiul a fost efectuat pe 3.462 de persoane din Elveţia, cu vârste cuprinse între 35 şi 75 de ani, pe o perioadă de cinci ani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept