Știri 8 septembrie 2020

Biserica Ortodoxă prăznuiește astăzi Nașterea Maicii Domnului.
Este prima mare sărbătoare a anului bisericesc, început la 1 septembrie.
Părinții Fecioarei Maria, Ioachim și Ana, erau din neamul lui David și locuiau în cetatea Nazaret din Galileea.
Pentru că nu aveau copii, Ioachim și Ana erau defăimați de comunitate, fiind considerați blestemați.
Cu nădejde în Dumnezeu, Ioachim s-a retras în munte, în post și rugăciune, iar Ana a rămas acasă, rugându-se lui Dumnezeu.
Arhanghelul Gavriil s-a arătat fiecăruia în parte și le-a vestit că ruga le-a fost ascultată și vor fi binecuvântați, iar prunca va fi „vas ales” al lui Dumnezeu.
Prunca a primit, în a opta zi de la naștere, numele de Maria, care înseamnă doamnă, împărăteasă.

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe Sfinții și Drepții dumnezeiești Părinți Ioachim și Ana.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia în această seară, slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Ioachim și Ana” din Constanța, str. Badea Cârțan, de la ora 17.00.
Mâine, cu binecuvântarea IPS Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Ioan Iacob Hozevitul și Sfânta Ana” din comuna Mestecăniș (jud. Suceava), de la ora 9.00.

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji duminică la Mangalia.
Ierarhul nostru va oficia de la ora 8.00 slujba de sfințire a apei, apoi va târnosi biserica cu hramurile Sf. Ilie și Sf. Arh. Mihail și Gavriil din localitate.
De la ora 10.00, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie.
Credincioșii vor putea trece prin Sf. Altar.

Românii din Valencia vor avea o biserică monument istoric din secolul al XV-lea.
În urma discuțiilor dintre Epsicopia Catolică din Valencia și Parohia Ortodoxă Română “Sfântul Apostol și Evanghelist Matei”, biserica spaniolă a cedat românilor în concesiune pentru 50 de ani o biserică construită în secolul al XV-lea.
Aceasta urmează să fie renovată de membrii comunității românești și de către parohie, devenind un lăcăș de cult ce va aparține pentru perioada concesiunii credincioșilor ortodocși.

Universitățile vor să reducă aglomerația în campusuri pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.
Studenții care nu se vor putea caza în cămine din cauza restricțiilor impuse ar putea primi burse speciale, pentru plata parțială a chiriei în afara campusului.
Anul universitar este programat să înceapă la 1 octombrie și cel mai probabil, multe universități vor ține cursurile pe internet.

Aproape două treimi dintre părinți cred că școala ar trebui să înceapă cu prezență fizică.
63,8% dintre românii care au copii la școală sunt de părere că orele ar trebuie făcute la școală, potrivit unui sondaj realizat de un post de radio privat.
Doar un sfert dintre cei intervievați susțin un sistem combinat de prezență fizică și online prin rotație, iar 9,8% consideră că orele ar trebui ținute doar online.
Sondajul a fost realizat luna trecută, la scurtă vreme după ce autoritățile au anunțat cele 3 scenarii de începere a anului școlar.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept