Știri 4 septembrie 2020

Mâine, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Strunga, de la ora 8.00.
Apoi va face slujba înmormântării unei monahii din obște, care a trecut la Domnul.
La ora 23.00, ierarhul Tomisului, va oficia Acatistul Învierii Domnului la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Duminică, de la ora 9.30, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Constanța, zona Far.
După slujbă, vor fi rostite rugăciuni de binecuvântare pentru începutul noului an școlar.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sf. Ioan Botezătorul, ale Sf. Haralambie, Sf. Nectarie și unei părticele din Lemnul Sfintei Cruci.
Luni, de la ora 7.30, ierarhul nostru va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, iar de la ora 16.30, va oficia slujba Vecerniei la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Murfatlar.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sfântului Constantin cel Mare, aduse de la biserica „Sfântul Dimitrie” din Constanța.
De la ora 18.30, ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei la schitul Deleni, cu hramul Nașterea Maicii Domnului.
Marți, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la biserica „Naşterea Maicii Domnului” din localitatea constănțeană Biruința.
Tot marți, de la ora 17.00, Ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei la biserica „Sfinții Ioachim și Ana” din Constanța.

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni mâine la sediul CRTS din str. Nicolae Iorga nr. 85, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată pentru Dobrogea.
Aceasta este valabilă până la ora 23.00.
În intervalul menționat, vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 25…35 l/mp.

Elevii constănțeni vor călători gratuit cu autobuzul și în acest an școlar.
În luna septembrie, aceștia pot prezenta, în locul carnetului de elev, adeverința emisă de unitatea de învățământ din care fac parte.
De luna viitoare, toate abonamentele pentru elevii din învațământul preuniversitar se vor elibera în baza carnetului de elev.

Prețul pâinii ar putea crește.
Recolta de grâu din acest an este suficientă pentru a asigura consumul intern, a declarat preşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie, Aurel Popescu.
El a adăugat că exporturile preconizate ar putea duce la o creştere a preţurilor la produsele de panificaţie.
România este cel de-al treilea cel mai mare exportator de cereale din Europa, după Franţa şi Germania.

Una din cinci şcoli din România nu are acces la internet.
Autorităţile fac însă demersuri pentru a conecta la reţea mai mult de jumătate dintre acestea – spune consilierul în Ministerul Educaţiei, Jean Badea.
Guvernul a alocat 175 de milioane de euro pentru achiziţionarea de materiale de protecţie, tablete şi containere sanitare.

Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.
Așa a decis, ieri, Guvernul, care a adoptat o hotărâre în acest sens.
Parlamentul a adoptat deja un proiect prin care își atribuie decizia de a fixa data acestui scrutin electoral până în data de 15 martie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept