Știri 2 septembrie 2020

Biserica Ortodoxă va prăznui marți Nașterea Maicii Domnului.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși duminică, Sf. Liturghie la biserica Nașterea Maicii Domnului din Constanța, zona Far, de la ora 9.30.
După slujbă, vor fi rostite rugăciuni de binecuvântare pentru începutul noului an școlar.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sf. Ioan Botezătorul, ale Sf. Haralambie, Sf. Nectarie și unei părticele din Lemnul Sfintei Cruci.

Parohia „Sfântul Vasile cel Mare” din Constanța organizeaza o colecta de rechizite „Daruri mici din suflet mare!”
Aceasta se va desfășura până pe 30 septembrie.
Copiii defavorizați din satele constănțene: Amzacea, Credința, Darabani, Dulcești, G-ral. Scărișoreanu, Plopeni, Potârnichea, Vâlcele, Vârtop și Viroaga vor fi ajutați să nu abandoneze școala.
Inițiatorul și coordonatorul proiectului este părintele consilier social Jean Ion, care îi îndeamnă pe enoriași să îi ajute pe copii să nu renunțe la școală și să le dăruiască cele necesare unei educații firești.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din str. Nicolae Iorga nr. 85, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Constănțenii pot depune cereri de deconectare a apartamentelor de la RADET până pe 13 septembrie.
Procedura este explicată amănunțit pe pagina de internet a Regiei, iar administratorii asociațiilor de proprietari pot, de asemenea, să ajute cu informații.
Directorul RADET, Liviu Popa, spune că sistemul centralizat prezintă avantaje importante și că, la Constanța, serviciile Regiei se vor îmbunătăți semnificativ.

O unitate de învăţământ se poate închide dacă există trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus în clase diferite.
În aceste condiții, copiii şi profesorii intră în izolare pentru două săptămâni.
Declarațiile aparțin ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
El a mai spus că părintele care are un copil bolnav trebuie să îl ţină acasă, să ia legătura cu medicul de familie şi să anunţe şcoala.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut unele precizări cu privire la începerea noului an școlar.
Astfel, pe 7 septembrie, se va face publică evaluarea epidemiologică din fiecare localitate, iar pe 10 septembrie consiliile de administrație din școli vor prezenta DSP-urilor scenariile în care au decis să înceapă școala.
Ministrul a adăugat că măsurile primordiale care trebuie respectate la școală sunt distanțarea, circuitele separate în școli și diferențierea orarului la clasele primare.
La rândul său, ministrul educației, Monica Anisie, a declarat că se va deschide un portal intitulat educatiecontinua.edu.ro, unde elevii vor regăsi informațiile privind noul an școlar, dar și o linie Telverde pentru a răspunde întrebărilor părinților si elevilor.

Alimentele industriale ultraprocesate favorizează îmbătrânirea biologică.
Acestea sunt biscuiţii, băuturile răcoritoare sau burgerii.
Studiul, care a permis măsurarea unui marker al îmbătrânirii biologice în rândul a 886 de spanioli cu vârste peste 55 de ani, sugerează că un regim alimentar greşit poate conduce la îmbătrânirea mai rapidă a celulelor.
Cercetările au asociat deja alimentele ultraprocesate, în mare parte prea grase, prea dulci şi prea sărate, cu boli precum obezitatea, hipertensiunea arterială, diabetul şi diferite tipuri de cancer.

Părinții nu vor mai da declarație pe propria răspundere când își vor trimite copiii la școală pe 14 septembrie.
Așa prevedeau normele pentru începerea anului puse în dezbatere de Ministerul Sănătății.
Ministrul Educației, Monica Anisie a declarat că i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să elimine declarația pe proprie răspundere din partea părinților.
Declarațiile ministrului au fost confirmate de reprezentanții Ministerului Educației.

Peste 60% dintre stațiunile balneare din România s-ar putea închide definitiv până la sfârșitul acestui an.
Organizația Patronală a Turismului Balnear a transmis o scrisoare deschisă guvernului în care se arată că această industrie este în pragul colapsului.
Companiile din turismul balnear atrag atenția că doar redeschiderea restaurantelor nu este suficientă pentru redresarea industriei pentru că turiștii nu vin în aceste stațiuni doar pentru a servi masa, ci mai ales pentru tratamente și proceduri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept