Știri 31 august 2020

Biserica Ortodoxă îl va cinsti mâine pe Sf. Cuv. Dionisie Exiguul.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Sfinții Dionisie Exiguul și Efrem cel Nou” din com. Târgușor, de la ora 8.00.
Tot mâine, de la ora 12.30, ierarhul nostru va oficia slujba de Te Deum pentru începutul anului bisericesc, la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
Miercuri, de la ora 8.00, ierarhul nostru va oficia Sfânta Liturghie la biserica „Sfântul Antonie cel Mare” din localitatea Năvodari.

Astăzi este „Ziua Limbii Române”.
Sărbătorită în fiecare an la 31 august, începând din 2013, Ziua Limbii Române constituie un prilej deosebit de celebrare, recunoaștere și aprofundare a importanței limbii materne ca element esențial în menținerea identității românești, atât în țară, cât și în rândul comunităților românești de pretutindeni.
Ziua Limbii Române este marcată azi în toată țara prin diferite manifestări organizate de autorităţile şi instituţiile publice, inclusiv de reprezentanţele diplomatice şi institutele culturale ale României.

Peste 1.200 de elevi care au încheiat cu media generală 10 evaluarea naţională şi bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie vor primi stimulente financiare.
Potrivit hotărârii adoptate de guvern, cuantumul acordat fiecărui elev cu media generală 10 la evaluarea naţională este de 1.000 de lei, în timp ce fiecare absolvent de liceu va primi 3.000 de lei pentru performanţa de a finaliza examenul cu ’10 pe linie’.
Lista nominală a beneficiarilor şi modalitatea de acordare urmează a fi aprobate prin ordin al ministrului Educaţiei şi Cercetării.

A lucra stând așezat este la fel de nociv precum fumatul.
Un nou studiu arată cât de multe persoane stau așezate prea mult timp din zi.
Proporția celor care declară că petrec mai mult de patru ore și jumătate pe zi stând așezați a crescut, între anii 2002 și 2017, cu un procent de 7,4%.
Conform acestui studiu, 57% dintre bărbații și 50% dintre femeile din Germania „stau așezați o lungă durată de timp din zi”.
Cercetătorii se tem că, în ultimele luni, pandemia de coronavirus care a impus lucrul de acasă a înrăutățit situația.

Tarifele pentru linia autobuzelor etajate CITY TOUR, pe ruta Gară CFR – stațiunea Mamaia vor fi reduse cu 50% de mâine.
Astfel, un bilet va costa 3 lei, iar un bilet Hop On/ Hop Off (valabil toată ziua) va fi 5 lei.
Principalul avantaj la sistemul Hop On / Hop Off este că există posibilitatea de a întrerupe turul oricând pentru vizitarea obiectivelor de interes, apoi se poate relua călătoria, cu un alt autobuz etajat, fără costuri suplimentare.
Linia CITY TOUR este deservită de 6 autobuze etajate, cu o frecvență de 25 de minute.

Județul Constanța se află și astăzi sub avertizare cod galben de caniculă.
Indicele temperatură-umezeală va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități.
Temperaturile maxime vor fi de 33…36 de grade.

Primăria Constanța distribuie peste 32 de mii de cutii de rechizite și în acest an.
Acestea conțin ghiozdane, penare, acuarele, caiete, blocuri de desen, culegeri și ghiduri de pregătire, cărți de lectură, diferențiate, în funcție de vârstă: grădiniță, clasele 0 – IV și V – VIII.
Elevii și preșcolarii le vor găsi pe bănci, în prima zi de școală.

Spania testează în premieră pe oameni un vaccin anticovid.
Cercetarea vaccinului este realizată de o companie americană, care se oferă să furnizeze produsul gratuit pentru cei 190 de voluntari spanioli.
Guvernul de la Madrid a permis studierea vaccinului pe oameni, după ce acesta a fost testat în SUA și Belgia.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept