Știri 25 august 2020

Biserica Ortodoxă îl va cinsti joi pe Sfântul Mucenic Fanurie.
Cu acest prilej, Biserica Schimbarea la Faţă din Constanța cunoscută şi sub numele de Biserica Greacă îşi va sărbători ocrotitorul spiritual.
Astfel, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie, de la ora 8.
Apoi, de la ora 16.00, se va afla în studioul Radio Dobrogea, la emisiunea „Cuvântul Ierarhului – Dialog duhovnicesc cu ascultătorii”.

Interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca revine la Constanța.
Aceasta va susține, împreună cu membrii coralei Armonia, un concert intitulat „Din Bucovina până în Tomis”, ce va avea loc joi, la ora 18.00, în curtea bisericii Sfântul Mare Mucenic Mina din parcul Tăbăcărie.
La eveniment va fi prezent și Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Accesul este gratuit.

Contribuabilii au la dispoziţie un nou serviciu în cadrul ANAF și anume Programarea online.
Ministerul Finanțelor, prin Centrul Național pentru Informații Financiare, și ANAF au colaborat la dezvoltarea și implementarea acestuia.
Serviciul de programare online este pus la dispoziţia contribuabililor pentru aspecte ce nu necesită timp îndelungat de soluţionare, timpul alocat fiecărei programări fiind de maxim 30 de minute.
În cazul în care contribuabilii întârzie sau nu se prezintă conform programării, aceştia vor fi preluaţi în limita timpului ce le-a fost alocat.

Benzina este mai scumpă pe Autostrada Soarelui decât în oraşe.
Potrivit Monitorului Preţurilor la carburanţi, în staţiile Rompetrol, benzina costă 4,62 lei pe litru pe autostradă şi 4,51 lei în Bucureşti şi Constanţa.
Astfel, la un rezervor mediu de 50 de litri, un şofer ar economisi aproximativ 6 lei dacă alimentează cu benzină înainte de a intra pe autostradă.
Preţurile din benzinăriile de pe autostrăzi sunt de obicei mai mari decât media, mai ales în perioada vacanţelor, când oamenii călătoresc mai mult.

Creşterea numărului de cazuri noi de COVID19 în ţara noastră a fost oprită.
Afirmația a fost făcută ieri de premierul Ludovic Orban.
El a dat asigurări că Executivul va continua să lupte pentru a diminua efectele negative ale pandemiei
Ludovic Orban a mai anunţat că în săptămâna aceasta va fi adoptat Ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, al celui de Interne şi Autorităţii Electorale Permanente privind cerinţele epidemiologice care trebuie să fie respectate în timpul campaniei electorale şi în ziua alegerilor locale, pe 27 septembrie.

Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă pentru a permite decontarea cheltuielilor aferente începerii şcolii.
Este vorba de achiziţia de tablete sau de măşti.
Suma alocată este de 175 de milioane de euro pentru decontarea cheltuielilor făcute de autoritățile locale și de unitățile școlare.

Redeschiderea restaurantelor în interior va avea loc, cel mai probabil, la 1 septembrie.
Premierul a spus că discuțiile în acest sens au loc pe parcursul acestei săptămâni.
Ludovic Orban a adăugat că a cerut păreri de la specialişti ca să vadă ce propuneri și recomandări există, însă intenţia sa este să fie luată o decizie în această săptămână.
Săptămâna trecută, angajații din industria HORECA și-au suspendat activitatea pentru o oră, în toată țara, în semn de protest.

Românii pot folosi în continuare pentru călătorii în ţară şi tichetele de vacantă din 2019.
Potrivit secretarului de stat în ministerul Economiei, Răzvan Pârjol, acestea sunt valabile până anul viitor, la finalul lunii mai.
Turiştii care au plătit un sejur cu aceste tichete dar nu au beneficiat de vacanţă din motive independente, ar urma să fie despăgubiţi, tot în servicii, deoarece tichetele nu pot fi transformate în bani.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept