ŞTIRI 17 august 2020

Biserica Ortodoxă Română îl cinstește astăzi pe Sfântul Gheorghe Pelerinul.
El a viețuit în smerenie și osteneală, fiind propovăduitor al Evangheliei lui Hristos, pentru care a fost hărăzit de Dumnezeu cu bogat har, prin care a săvârșit minuni și vindecări, atât în vremea vieții pământești, cât și după moarte, fiind cinstit de credincioși.
Moaștele sale se află la Mănăstirea Văratec.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a canonizat pe Gheorghe Lazăr pe 5 octombrie 2017.

Starea de alertă a fost prelungită de astăzi pentru încă o lună.
In continuare este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au peste vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţe, târguri, zone de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), faleze, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare.
Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/ sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.
Rămâne suspendată activitatea din spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor.
Totodată, accesul pe plaja neamenajată se face în mod liber, cu menţinerea unei distanţe de cel puţin 2 metri între persoane în orice moment, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii.
Operatorii economici care desfăşoară activitatea în spaţii în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi altele asemenea, au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite intre orele 6:00-24:00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23:00″.

Plajele extinse cu fonduri europene din Constanța sunt mai sigure decat cele din statiuni.
Plajele au fost extinse cu fonduri europene şi acum au o lăţime de până la 100 de metri, în unele zone, aşa că păstrarea distanţei faţă de ceilalţi turişti e foarte simplă.
Aici se poate ajunge cu maşina proprie sau, din gara Constanța, cu transportul în comun.
Noile plaje incep de la mică distanţă de staţiunea Mamaia şi ajung până la portul turistic Tomis si se întind pe mai bine de 5 kilometri, în zone centrale ale oraşului Constanța.

Pe piața muncii experiența profesională este mai puțin importantă în departajarea candidaților.
Companiile caută acum angajați cu abilități speciale, cum ar fi gândirea critică și ușurința de adaptare la situații noi.
De cealaltă parte, angajații mai puțin flexibili își caută alte locuri de muncă.
Acum experiența profesională pare să nu mai fie un criteriu clar de departajare a viitorilor angajați.
Domeniile considerate cel mai puțin afectate de criza sanitară sunt IT, telecomunicații, armată, pază și protecție, medicină, dar și suport clienți.

Rata de infectare cu coronavirus crește constant în rândul copiilor.
Experții din domeniul Sănătății avertizează că mai mult de 7% din totalul cazurilor de coronavirus din SUA, il reprezintă copiii. Bilanțul cazurilor în rândul minorilor a crescut „în mod constant” din martie până în iulie.
Datele au fost publicate de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor: “Dovezile recente sugerează că copiii au același nivel de încărcătură virală, sau chiar mai mare, în comparație cu adulții”.
Transmiterea virusului către și printre copii a fost redus în primele luni ale anului datorită măsurilor de carantinare și închiderii școlilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept