Știri 14 august 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia astazi, de la ora 17:00, slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanţa (zona Dacia).
Tot astazi, de la ora 19:00, va oficia slujba Prohodului Maicii Domnului la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” (zona Tomis mall).
Noaptea, de la ora 22.30, Ierarhul Tomisului va sluji la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din apropierea localității 23 August, unde va oficia slujba Prohodului, urmată de Sf. Liturghie.
Maine, 15 august, de la ora 09:30, Ierarhul nostru va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei în Portul Militar, iar de la ora 11:00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna, va oficia Taina Sfântului Botez pentru 2 copii instituționalizați.
Duminică, 16 august, de sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, IPS Teodosie, împreună cu PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Văcăreștii Noi de lângă localitatea Lumina, de la ora 9.15.

Mănăstirea Văcăreştii Noi va marca ziua de 16 august declarată anul acesta drept Ziua Naţională pentru sărbătorirea martirilor Brâncoveni şi de conştientizare a violenţelor împotriva creştinilor.
Cu acest prilej “Curtea Brancoveneasca” organizeaza un moment artisic susținut de elevii Școlii Brâncovenești și artista Mariana Maloș.
Standul de carte organizat cu ajutorul Librăriei de la “Curtea Brâncovenească” va cuprinde numeroase cărți despre jertfa Brâncovenilor și a românilor, pentru apărarea credinței, a tradiției, si a valorilor țării noastre. De asemenea, vor fi expuse spre vânzare dvd-uri cu filmul documentar „MARIA, Doamnă a toată Ungrovlahia”, regizat de Iuliana Mateescu. Pelicula portretizează personalitatea Doamnei Maria Brâncoveanu, soția Voievodului Martir Constantin Brâncoveanu.
Sunt invitați să participe toți cei interesați.

A fost lansat un standard bazat pe măsuri sanitare pentru a sprijini industria hotelieră şi a restaurantelor.
Certificarea este disponibilă tuturor membrilor Federatiei Industriei Hoteliere Romane.
Standardul este conceput ca să certifice că procedurile de siguranţă şi protocoalele de curăţenie şi dezinfecţie au fost respectate, oferind astfel posibilitatea hotelurilor si restaurantelor să se redeschidă în condiţii mai sigure.
Rezultatul concret al acestui efort este un ghid operaţional pus la dispoziţia tuturor părţilor interesate din industria hotelieră, care să le permită să aplice cu rigurozitate recomandările autorităţilor, atât în spaţiile de servicii pentru oaspeţi, cât şi în spaţii de birouri şi catering.

Programul „Noua Casă” incepe de la 15 august.
Guvernul a adus câteva modificări la acest program, printre care creșterea plafonului maxim la 140 de mii de euro în cazul achiziției unei locuințe mai noi de 5 ani, cu un avans de 15%.
Persoanele care vor să achiziționeze o casă cu un avans de 5%, vor beneficia de aproximativ 70.000 euro și pot achiziționa doar o locuința veche.
Pentru apartamentele vechi, procentul de garantare a crescut de la 40 la 50%, iar în ceea ce privește locuințele noi, ponderea maximă a garanției statului a ajuns de la 50 la 60%.
Pentru a putea aplica pentru acest program, beneficiarul nu trebuie să dețina o altă locuință mai mare de 50 de metri pătrați utili.

Procedura de înmatriculare a autovehiculelor a fost simplificată.
Astfel, se doreşte furnizarea serviciilor online la operaţiunile de eliberare duplicat certificat de înmatriculare, radiere din oficiu sau păstrare combinaţie număr de înmatriculare.
Ordinul mai prevede posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului, în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.
De asemenea, va avea loc eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fişa de înmatriculare), precum şi instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

Reguli noi pentru cei care vor să își construiască o casă.
Inceputul anului viitor vine cu noi reguli în ceea ce privește perfomanța energetică a clădirilor.
Astfel, cei care doresc sa-si construiasca o casa sunt obligați să foloseasca panouri solare, dar și materiale speciale de izolare.
Cei care nu repectă noile măsuri riscă și 30.000 de lei amendă.
Regulile se aplică și pentru instituțiile publice sau clădirile de birouri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept