Știri 12 august 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va oficia joi, 13 august, de la ora 8:00, Sfanta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală “Sf. Ap. Petru si Pavel din Constanta”.
De la ora 15:00, Ierarhul nostru va oficia Taina Sf. Maslu, la biserica Adormirea Maicii Domnului din Mangalia, zona ICIL.
Vineri, de la ora 6.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală, apoi de la ora 8.30 va oficia o slujbă de pomenire la Crucea Marinarilor.
Tot vineri, de la ora 17:00, Ierarhul nostru va oficia slujba Vecerniei la biserica „Adormirea Maicii Domnului II” din Constanţa (zona Dacia), iar de la ora 19:00, va oficia slujba Prohodului Maicii Domnului la biserica „Adormirea Maicii Domnului I” (zona Tomis mall).
Noaptea, de la ora 22.00, Ierarhul Tomisului va sluji la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din apropierea localității 23 August, unde va oficia slujba Prohodului, urmată de Sf. Liturghie.
Sâmbătă, de la ora 09:30, IPS Teodosie va fi prezent la manifestările dedicate Zilei Marinei în Portul Militar, iar de la ora 11:00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Cumpăna, va oficia Taina Sfântului Botez pentru 2 copii instituționalizați.
Duminică, de sărbătoarea Sfinților Martiri Brâncoveni, de la ora 9.15, IPS Teodosie, împreună cu PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Văcăreștii Noi de lângă localitatea Lumina.

Astăzi este Ziua Internaţională a Tineretului.
Iniţiativa a fost adoptată de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, în urmă cu 19 ani.
Ziua însă nu este un prilej de sărbătoare pentru tineri.
Datele Organizaţiei Mondiale a Muncii arată că peste 70 milioane de tineri, de pe glob, nu au un loc de muncă, adică 6% din totalul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani.
În România, 15% dintre tineri nu-şi găsesc un loc de muncă.

A crescut rata de promovare la titularizare, după contestații.
În urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, rata de promovare a crescut cu 2,12% fata de cea initiala, ajungand la 60,76%.
Notele obținute de peste 2.500 de profesori au fost marite, iar pentru aproximativ 1.400 au fost micșorate.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată, minimum nota 5.
Repartizarea candidaților pe posturile vacante de titularizare, se face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă si se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare, în perioada 12 – 14 august.

Creşte numărul turiştilor familişti pe litoral.
Decizia ca terasele să fie închise la ora 23:00 a dus la o diminuare bruscă a numărului rezervărilor făcute de tineri pentru staţiunile de la mare.
Pe de altă parte, vânzările restaurantelor, afectate de distanţarea socială şi de faptul că interioarele sunt încă închise, au scăzut cu 40% de la începutul lunii august.
Cu toate acestea, noile restrictii, le-au dat încredere turiştilor familişti cu copii, că se respectă măsurile de distanţare pe litoral, iar numărul rezervărilor făcute de aceştia a crescut în ultima săptămână.

Obiceiurile alimentare ar trebui să se modifice, iar risipa hranei să fie diminuată pentru a putea lupta eficient împotriva schimbărilor climatice.
Așa susţine un grup de experţi internaţionali care funcţionează sub egida ONU.
Totodată, aceştia arată că terenurile sunt degradate, fiind supuse unor „presiuni tot mai mari” din partea oamenilor care le exploatează.
Pe de altă parte, experţii atrag atenţia că 30% din hrana produsă ajunge să fie aruncată la gunoi.
De asemenea, aceștia afirmă că lupta împotriva schimbărilor climatice este contra cronometru.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept