Știri 24 iulie 2020

Biserica Ortodoxă îl va cinsti luni pe Sf. Mare Mc. și Tămăduitor Pantelimon.
Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți mâine pictura bisericii Sf. Pantelimon din comuna Pantelimon, jud. Constanța, de la ora 7.15, apoi va oficia Sf. Liturghie.
Credincioșii vor putea cinsti moaștele Sf. Mc. Pantelimon, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
De asemenea, astăzi va oficia Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Mina din Mangalia, de la ora 19.00.
Duminică, Ierarhul nostru va participa la întronizarea PS Calinic Botoșăneanul în demnitatea de Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, care va avea loc la Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou de la Suceava.
Apoi, de la ora 17, va oficia slujba Vecerniei, la Catedrala Arhiepiscopală.
Luni, de la ora 6, Ierarhul nostru va săvârși Taina Sf. Maslu, urmată de slujba de sfințire a apei și Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stipulează că anumite categorii de persoane vor primi gratuit un set de 30 de măşti de protecţie lunar.
Fondurile necesare achiziţionării şi distribuţiei măştilor de protecţie către populaţie se asigură de la bugetul de stat.
Prevederile se aplică până la încheierea pandemiei de coronavirus COVID-19, declarată oficial de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Guvernul a aprobat programul ‘Noua casă’.
Acesta prevede stimularea achiziţiilor imobiliare de către familiile tinere.
Programul se modifică în sensul în care se creează posibilitatea pentru familiile tinere care-şi doresc să achiziţioneze o locuinţă cu un spaţiu mai mare decât puteau achiziţiona prin programul ‘Prima casă’ în limita plafonului de 70.000 de euro, respectiv locuinţe de până la 120 de metri pătraţi, în funcţie de oferta imobiliară.

Statele membre ale Uniunii Europene au căzut de acord asupra unor standarde comune de igienă pentru călătoriile cu avionul.
Printre măsurile convenite se numără protecţia gurii şi nasului pentru pasageri, începând cu vârsta de şase ani, şi păstrarea distanţei sociale în aeroporturi în timpul controalelor de securitate şi procedurilor de check-in.
De asemenea, trebuie garantată o anumită cotă de aer proaspăt în avioane, iar informaţiile trebuie să fie disponibile în mai multe limbi.

Astăzi este Ziua Poliţiei de Frontieră Române.
Aceasta a luat fiinţă la 1 iulie 1999, prin unificarea fostului Comandament Naţional al Grănicerilor cu Direcţia Poliţiei de Frontieră.
Până în anul 1998, la această dată s-a sărbătorit „Ziua grănicerilor”, care marca constituirea primului corp unificat al grănicerilor din România.
Data de 24 iulie a fost desemnată ca „Ziua Poliţiei de Frontieră Române” prin ordonanță de urgență, în anul 2001.

Executivul a adoptat noi măsuri de protecție socială pentru angajații companiilor afectate de pandemie.
Astfel, salariații sănătoși ai companiilor închise de DSP vor primi indemnizație de șomaj tehnic.
Ministerul Muncii precizează că măsura este valabilă până la finalul anului.
Sprijinul financiar este necesar pentru a evita pierderea de locuri de muncă, creșterea ratei de excluziune socială și amplificarea decalajului socio-economic dintre persoanele a căror activitate a fost afectată direct de epidemie și restul populației.

Primăria Constanța continuă lucrările de modernizare a bulevardului Tomis.
Sensul giratoriu din dreptul Spitalului Județean a fost desființat pentru a face loc noii configurații a bulevardului care va avea benzi unice pentru mijloacele de transport în comun și două benzi de circulație cu sens unic cu direcția de mers către Piața Ovidiu.
În prezent, se lucrează la reabilitarea trotuarelor și amenajarea pistelor pentru biciclete.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept