Știri 22 iulie 2020

Biserica Ortodoxă o cinstește astăzi pe Sfânta Mironosiță și întocmai cu Apostolii, Maria Magdalena.
A fost uceniţă şi mironosiţă a Mântuitorului Iisus Hristos, cea dintâi şi cea mai mare dintre toate uceniţele şi purtătoarele de mir.
Era din Galileea, din cetatea Magdala, de la hotarele Galileei cu Siria.
Înainte de a-L întâlni pe Hristos, ducea o viaţă de grele pătimiri. Mântuitorul a tămăduit-o de toată stricăciunea, luminându-i cugetul cu lumina unei noi vieţi, din dumnezeiasca dragoste.
Din acea clipă, Maria s-a făcut următoare lui Hristos, slujindu-L cu credinţă.
În momentul răstignirii, Maria Magdalena a rămas lângă Crucea Mântuitorului, iar când Sfântul Trup al Domnului a fost aşezat în mormânt, ea l-a uns cu miresme, vărsând multe lacrimi.
Maria Magdalena s-a învrednicit a fi cea dintâi care a primit de la înger vestea Învierii Domnului şi tot ea a fost prima persoană care L-a văzut pe Domnul Înviat.
După Înălţarea la cer a Domnului, Sfânta Maria Magdalena a pornit alături de Sfinţii Apostoli în lupta plină de primejdii pentru răspândirea credinţei.
Tradiţia spune că a ajuns până la Roma, iar de acolo a ajuns la Efes, unde slujea Sfântului Apostol Ioan.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului a oficiat astăzi Sf. Liturghie la Mănăstirea Sf. Maria Magdalena din apropierea localității Cobadin.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel împlineşte astăzi 69 de ani.
S-a născut la 22 iulie 1951, în comuna Bara, judeţul Timiş, ca al treilea copil în familia învăţătorului Alexie şi Stela Ciobotea.
În anul 1987, a intrat în viaţa monahală la Mănăstirea Sihăstria, din Judeţul Neamţ, cu numele Daniel şi l-a avut ca naş de călugărie pe părintele arhimandrit Ilie Cleopa.
Potrivit unui comunicat al Patriarhiei, sărbătoarea oficială a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel este în ziua de 30 septembrie, data întronizării Preafericirii Sale în demnitatea de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de recrutare donatori de celule stem.

Carantina de 14 zile este obligatorie la intrarea în România pentru cei care vin din Suedia, Portugalia și Luxemburg.
Zborurile sunt suspendate cu aceste țări, dar și cu alte state din afara Uniunii Europene, precum Serbia, Moldova, Turcia, Israel și Egipt.
Noua legislație intrată în vigoare le permite autorităților să intervină cu restricții când acest lucru se impune.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că, în perioada următoare, va fi nevoie de detaşări de medici şi personal medical.
Astfel, vor fi acoperite necesităţile constatate la nivelul unor spitale în privinţa activităţii de terapie intensivă.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat că şi medicii de familie pot fi implicaţi în monitorizarea situaţiei pacienţilor aflaţi în izolare la domiciliu, dar şi în derularea unor anchete epidemiologice.

România va primi aproape 80 de miliarde de euro pentru relansarea economică post-coronavirus şi pentru alte investiţii, în următorii 7 ani.
Este suma negociată la summitul maraton de la Bruxelles, la care au participat liderii Uniunii Europene.
Guvernul se bazează în mare măsură pe banii europeni pentru finanțarea proiectelor din planul de relansare economică, dar și pentru decontarea unor măsuri economico-sociale aplicate în pandemie, cum ar fi plata șomajului tehnic.
Acordul la care au ajuns liderii europeni trebuie să fie aprobat și în Parlamentul European.

Organizația Mondială a Sănătății lansează un proiect care vizează combaterea dezinformării cu privire la pandemie.
Oamenii de ştiinţă din diverse domenii, de la matematică la IT, sociologie, psihologie, sănătate şi comunicare urmează să facă parte din acest proiect.
Potrivit experților, indiferent dacă sunt adevărate sau false, cantităţile excesive de informaţii pot influenţa negativ sănătatea oamenilor.
Cel mai dăunător aspect al fenomenului au fost informaţiile false şi distorsionate din partea unor persoane neautorizate. Acest lucru a dus la împărtăşirea unor informaţii periculoase şi care nu pot fi verificate.

Atenţie la ce cumpăraţi de pe internet!
Poliţiştii de la Serviciul de Prevenire a Criminalităţii ne recomandă să nu accesăm link-uri prin care ne sunt garantate reduceri la măşti, mănuşi sau la alte materiale sanitare.
De asemenea, trebuie evitate accesarea de link-uri sau atașamente din e-mail-uri, efectuarea unor plăți sau transmiterea de date confidențiale, în special în cazul mesajelor venite din surse necunoscute.
În cazul în care totuși se petrec aceste lucruri, de preferat ar fi ca imediat să fie anunțată poliția.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept