Știri 14 iulie 2020

Biserica Ortodoxă Română îl va cinsti sâmbătă pe Sfântul Mucenic Emilian de la Durostorum.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea Dumbrăveni, de la ora 8.00.
Duminică, Biserica Ortodoxă va cinsti Aflarea moaștelor Sf. Cuv. Serafim de Sarov.
Astfel, Ierarhul nostru va oficia Sf. Liturghie la schitul „Sf. Serafim de Sarov”, din apropierea localității Ion Corvin, de la ora 8.30.
Apoi, de la ora 17.00, va săvârși slujba Vecerniei la Mănăstirea Sf. Ilie din localitatea Istria, iar de la ora 20.00, Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Ilie din Techirghiol.
Luni, în ziua cinstirii Sf. Proroc Ilie Tesviteanul, Arhiepiscopul Tomisului va oficia Sf. Liturghie la biserica Sf. Ilie din zona CET, de la ora 8.30.

O alimentaţie greşită poate duce la apariţia cancerului.
Experții ruși afirmă ca aproximativ 20% dintre cazurile de cancer sunt direct legate de obezitate, sedentarism, alimentaţie deficitară, fumat sau consum excesiv de alcool.
Specialiștii avertizează că anumite alimente sau băuturi pot să cauzeze cancer sau să contribuie la apariţia lui, cum ar fi de exemplu mâncarea arsă, mâncarea coaptă sau prăjită în exces, care conţine agenţi cancerigeni.
De asemenea, este recomandată reducerea consumului de carne roșie, precum și a uleiului rafinat de floarea soarelui.

Prelungirea stării de alertă după 15 iulie este aproape iminentă.
Afirmația aparține ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
Oficialul a arătat că sunt 12 țări care au impus diferite grade de restricții față de cetățenii români.
El a mai spus că “în acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă”, dar că ar fi posibilă, în măsura în care legislaţia ar permite acest lucru, carantinarea anumitor localităţi sau regiuni.

Oamenii bogați ai lumii cer să fie taxați mai mult pentru a ajuta la revenirea după criza coronavirusului.
Este vorba despre un grup de 83 de miliardari, printre care se numără co-fondatorul mărcii de înghețată ”Ben and Jerry”, Jerry Greenfield, și moștenitoarea imperiului Disney, Abigail Disney.
Aceștia avertizează asupra faptului că impactul economic al crizei de coronavirus se va face simțit decenii de acum încolo și ar putea împinge jumătate de miliard de oameni în sărăcie.
Demersul lor vine înainte de reuniunea miniștrilor de finanțe în format G20 din acest weekend.

Cursurile nu se vor relua în condiții normale de la toamnă.
Anunțul a fost făcut de ministrul Monica Anisie care precizează că în prezent sunt analizate mai multe scenarii.
Primul, reluarea cursurilor în mod obișnuit, cu prezența la clase a elevilor, nu mai este posibil, având în vedere evoluția cazurilor de infectare cu Sars CoV-2, a precizat ministrul.
Cel mai probabil, se vor relua cursurile online și, dacă situația nu se va agrava, elevii se vor putea prezenta la ore cu schimbul.

Aproape trei sferturi dintre români din mediul urban vor să ia o pauză de Internet.
Aceștia spun că sunt dornici de a socializa cu familia, prietenii sau cunoştinţele apropiate, fără a avea aportul tehnologiei, relevă un studiu de specialitate.
În acelaşi context, peste jumătate dintre cei chestionaţi afirmă că doresc să se relaxeze într-o altă manieră decât în faţa dispozitivelor, în timp ce 31% au experimentat anumite efecte negative ale desfăşurării activitaţii preponderent online, cum ar fi tulburări de vedere sau dureri de spate.
Potrivit studiului, atunci când iau o pauza de la mediul online, românii din mediul urban petrec timp în natură, alături de familie sau investesc timp în dezvoltarea personală.

Aproape 690 de milioane de oameni au suferit de foame anul trecut.
Numărul reprezintă o creştere cu 10 milioane faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018.
Asia are cel mai mare număr de oameni subnutriţi, aproximativ 381 de milioane, iar Africa are cel mai mare procent din populaţie: aproape 20% dintre cei care locuiesc pe continent sunt subnutriţi.
Ca urmare a pandemiei, a fost întreruptă aprovizionarea cu alimente, a scăzut nivelul de trai, iar multe persoane care muncesc în străinătate s-au aflat în imposibilitatea de a trimite bani familiile lor rămase acasă.

Fenomenul de îmbătrânire a populației României se accentuează.
Comparativ cu 1 ianuarie 2018, anul trecut, populaţia tânără (de 0-14 ani) s-a redus cu 10.000 de persoane, în timp ce ponderea celei vârstnice (65 de ani şi peste) a crescut cu 46.000 de persoane.
Fenomenul nu este specific doar României, ci caracterizează întreaga Uniune Europeană.
Executivul european subliniază că îmbătrânirea populaţiei trebuie să conducă la întărirea sistemelor de sănătate şi de îngrijire în Europa.

Tot mai multe state interzic accesul cetățenilor români sau le condiționează intrarea pe teritoriile lor, din cauza înrăutățirii situației infectărilor cu coronavirus în România.
Sunt 20 de state care au introdus restricții, iar 14 dintre acestea sunt țări membre ale Uniunii Europene.
Printre acestea se numără Austria, Danemarca, Norvegia,, Grecia, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova și Ungaria.
Cel mai recent exemplu, Ungaria a adăugat România pe lista galbenă.
Astfel, la intrarea în statul vecin, românii vor fi supuși examinării medicale, iar în cazul în care prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus, nu li se va permite accesul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept