Știri 10 iulie 2020

Duminică, Biserica Ortodoxă va cinsti Sfânta Icoană Prodromiţa de la Muntele Athos.
Cu acest prilej, de la ora 8.15, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți stăreția și anexele schitului Prodromița din localitatea Hârșova, apoi va oficia Sf. Liturghie.
Credincioșii vor putea cinsti o copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița, realizată în Sf. Munte Athos.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfășura și o acțiune de recrutare donatori de celule stem.

Hărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar.
Pe 14 mai, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța dispunea o primă clasare a unei plângeri penale formulate de către „Asociația pentru Libertatea de Conștiință”, prin reprezentant legal Emil Moise.
Acesta îl acuza pe IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și alți doi preoți de infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.
Pe 20 mai, Emil Moise a făcut o nouă plângere penală, de data aceasta către DIICOT – Constanța, care a dispus clasarea cauzei cu privire la comunicarea de informații false și a trimis către Parchet celelalte două cauze.
Pe 2 iulie, Parchetul a dispus clasarea cauzei privind infracțiunile de zădărnicirea combaterii bolilor și instigare publică, față de IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului și față de preoții Arhiepiscopiei Tomisului, întrucât faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat se va desfăşura în perioada 24 august – 5 septembrie.
Înscrierea candidaţilor este programată în intervalul 13 – 24 iulie.
Primele rezultate la probele scrise vor fi afişate pe 2 septembrie, iar rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi comunicate pe 5 septembrie.

Lucrările de modernizare a bulevardului Tomis continuă.
Tronsonul cuprins între strada Poporului și strada Nicolae Iorga va fi asfaltat astăzi, cu restricții parțiale de trafic, în intervalul orar 19:00 – 05:00.
Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Toți turiștii care intră în Grecia vor fi testați pentru COVID-19.
Măsura a fost anunțată ca urmare a înregistrării unor cazuri de coronavirus în rândul turiştilor de pe insula Thassos.
Până în prezent, în Thassos au fost consemnate şase cazuri de turişti infectaţi.
Autorităţile de la Atena au declarat, referitor la agravarea situaţiei epidemice în unele ţări balcanice, că numărul testelor efectuate asupra persoanelor care intră în ţară prin punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria este în creştere.

Astăzi are loc prima etapă a repartizării computerizate în licee pentru absolvenţii de clasa a VIII-a.
Rezultatele sunt afişate pe site-ul admitere.edu.ro.
La fel ca în anii trecuţi, admiterea se face pe baza mediei de la Evaluarea Naţională, care are o pondere de 80%, şi a mediei generale de absolvire a gimnaziului – cu o pondere de 20%.
În perioada 13-16 iulie se vor depune dosarele de înscriere.

Camera Deputaţilor a adoptat legea carantinării şi izolării.
Proiectul de lege a fost întocmit de Guvern, după ce Curtea Constituțională a decis că internarea persoanelor infectate cu noul coronavirus în spitale este contrară legii fundamentale.
Carantina se dispune de către DSP, prin decizie motivată, nominal pentru fiecare persoană, iar izolarea se face cu acordul persoanei.
Senatul este forul decizional în acest caz.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept