Știri 6 iulie 2020

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel.
Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie, de la ora 08:00, iar de la ora 23:00, va oficia Acatistul “Sf. Epictet și Astion”.
Miercuri, Biserica Ortodoxă îi va cinsti pe Sfinții Mucenici Epictet preotul și Astion monahul.
Cu acest prilej, Arhiepiscopul Tomisului va răspunde invitației PS Visarion, Episcopul Tulcii, și va participa la Sfânta Liturghie oficiată la mănăstirea Halmyris, din jud. Tulcea.
Apoi, de la ora 23:00, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din satul Gheorghițeni, comuna Dorna-Arini.

ANM a emis o informare meteorologică de instabilitate atmosferică și disconfort termic pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până miercuri la ora 10.00.
În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. .
În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 33…36 de grade Celsius.

Peste 120 de salvamari și personal de prim ajutor îi veghează pe turiști în acest sezon estival.
Pe plajele din Constanța și Mamaia, Primăria a instalat trei containere de prim ajutor dotate cu aparatură, paturi de consultații, tărgi mobile și mobilier nou.
Au fost achiziționate de asemenea, baloane de resuscitare, defibrilatoare și rucsacuri de prim ajutor, pentru intervenția rapidă a salvatorilor.
Salvamarii și personalul de prim ajutor se vor afla zilnic pe plaje, în intervalul orar 8.30 – 19.30.

Faleza Cazinoului a intrat într-un amplu proces de reabilitare.
Astăzi au începeut lucrările de reparații, întreținere și vopsire a balustradei, a pavilioanelor și a stâlpilor.
Echipele vor acționa de luni până joi, în intervalul orar 07:00 – 14:00, iar locurile în care se efectuează lucrări vor fi semnalizate corespunzător.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care oferă acces la educația online.
Potrivit documentului, Ministerul Educației asigură elevilor și profesorilor infrastructura necesară, constând în dispozitive și acces la Internet.
Astfel, fiecare cadru didactic și fiecare elev care are dreptul la bursă de ajutor social va primi un dispozitiv de tip laptop sau tabletă, conectat la Internet, pentru a putea participa la activitățile desfășurate în afara orelor de la clasă.

Medicii epidemiologi îndeamnă populaţia să respecte normele de igienă la piscină sau la ştrand.
Anul acesta trebuie luate măsuri speciale şi în contextul pandemiei de coronavirus.
Conform specialiștilor, trebuie evitate bazinele aglomerate, dar şi locurile de campare unde nu există spaţiu suficient.
Între şezlonguri trebuie să existe o distanţă prevăzută de normele în vigoare privind evitarea apariţiei noului coronavirus, iar curăţarea şi dezinfecţia zonei trebuie făcută cât mai des posibil.

Polițele RCA emise electronic nu sunt acceptate.
Poliția a precizat că este necesară și polița originală, pe suport de hârtie.
Altfel, șoferii riscă amenzi între 1.000 și 2.000 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare până la prezentarea documentului original.
Polițiștii pot verifica valabilitatea poliției RCA în baza de date electronică, dar legea precizează că documentul trebuie prezentat la control în original, pe hârtie.

89 de milioane de tone de alimente ajung în fiecare an la gunoi.
Dintre acestea, 5 milioane de tone provin din România care ocupă, astfel, locul 9 în clasamentul risipei, după Macedonia.
Cercetători din patru universități din România, Macedonia de Nord și Republica Moldova au început „o anchetă de evaluare” a fenomenului risipei alimentare la nivel regional.
Studiul este primul de această amploare desfășurat concomitent în mai multe țări din regiunea Europa centrală și de est.

Lucrările la traseul „Via Transilvanica” se află în plină desfășurare.
Acesta a fost inaugurat în urmă cu un an, la Mănăstirea Putna, și va cuprinde un traseu de circa 1.000 de kilometri, prin 10 județe, din Bucovina până la Drobeta-Turnu Severin.
Până acum au fost marcați 400 de kilometri din această rută, urmând ca în perioada următoare să mai fie daţi în folosinţă alţi 240 de kilometri în judeţele Mureş şi Harghita.
Ruta va avea diferite grade de dificultate, va putea fi parcursă pe jos, cu bicicleta sau călare, iar călătorii vor avea acces la date despre cazare şi masă, dar şi la informaţii istorice şi culturale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept