Știri 25 iunie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine la Biserica Sf. Ștefan de la Gară.
Ierarhul nostru va oficia Taina Sf. Maslu, urmată de sfințirea apei, de la orele 18.00.
Credincioșii se vor putea închina moaștelor Sfinților Epictet și Astion și ale Sf. Nectarie, aduse de la Catedrala Arhiepiscopală.
Duminică, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la biserica Sf. Nectarie din cartierul constănțean Medeea, de la ora 8.30, iar de la ora 16, va oficia slujba Vecerniei și Taina Sf. Maslu la biserica Sf. Ap. Petru și Pavel din Medgidia.
Luni, Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, cu prilejul hramului, de la ora 8.45.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze, pot veni sâmbăta aceasta la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga nr. 85, între orele 09.00 – 13.00.
În paralel, se va desfățura și o acțiune de informare și recrutare donatori de celule stem.

Astăzi este Ziua Navigatorului.
Sărbătoarea a fost instituită de Organizaţia Maritimă Internaţională, la conferinţa de la Manila, din 2010.
Scopul sărbătoririi acestei zile este de a se recunoaşte contribuţia unică a marinarilor din întreaga lume la comerţul internaţional pe mare, la economia mondială şi la societatea civilă în ansamblu.
Conform statisticilor, în ţara noastră există peste 33.000 de brevete şi certificate de navigatori.

Conf.univ.dr. Dan Marcel Iliescu este noul rector al Universității Ovidius.
Ieri au avut loc alegerile pentru funcția de rector, în urma cărora
Dan Marcel Iliescu a fost ales cu 435 de voturi, în timp ce contracandidații săi, profesorii univ.dr. Octavian Dumitru Unc și Eden Mamut au primit 91, respectiv 27 de voturi.
Profesorul Iliescu a fost, începând cu anul 2014 decanul Facultății de Medicină, dar a ocupat și funcția de președinte al Senatului Universității.

Sezonul estival va fi deschis oficial de la 1 iulie.
Cu acest prilej, pe platoul de pe faleza Cazinoului din Constanţa s-au desfăşurat, ieri, repetiţiile pentru aceste eveniment.
Au participat efective ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Jandarmeriei şi Poliţiei care au prezentat tehnica din dotare cu care vor acţiona în această vară, dar şi măsurile de distanţare socială care vor fi luate pentru prevenirea infectării cu virusul Sars-Cov 2.
De asemenea, la Comandamentul Flotei, militari ai Forțelor Navale Române au executat ultimele pregătiri pentru ceremonialul de Ziua Drapelului Național, care va avea loc mâine..

Ministerul Educaţiei asigură fiecărui elev sau cadru didactic, la cerere, un laptop sau o tabletă, conectate la internet.
Aceasta este decizia Senatului, adoptată marți, în calitate de for decizional.
Propunerea legislativă modifică Legea Educaţiei astfel încât procesul educaţional să se poate desfăşura şi online.

CFR Călători anunţă că repune progresiv în circulaţie, trenurile internaţionale suspendate din cauza măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Astfel, din 30 iunie, vor circula trenurile Interregio cu plecare din Bucureşti Nord spre Budapesta şi Viena, dar şi cele cu plecare din Braşov şi Timişoara spre capitala Ungariei.
Din 6 iulie încep să circule şi trenurile internaţionale pe ruta Bucureşti Nord-Ruse, care au legătură şi cu garniturile spre capitala Sofia.
Rutele feroviare spre Salonic şi Instanbul încă nu vor fi redeschise.

Copiii victimelor dictaturii comuniste vor primi o indemnizație.
Camera Deputaţilor a adoptat ieri, un proiect potrivit căruia copiii persoanelor decedate din motive politice în dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945 au dreptul la o indemnizaţie lunară de 500 lei.
Proiectul de lege vrea să aducă reparaţii juste, cuvenite, pentru suferinţele îndurate de victimele regimului comunist aflate în viaţă, care, datorită persecuţiilor politice, au fost grav discriminate social şi profesional.

Primăria Tel Aviv-ului va recunoaşte cuplurile de acelaşi sex sau de religii diferite, care nu pot fi căsătorite de autorităţile religioase ale statului.
Anunțul a fost făcut de primarul Tel Aviv-ului, Ron Huldai.
În Israel nu există căsătorii civile, certificatul de căsătorie poate fi emis doar de Rabinat, care nu oficiază căsătorii între persoane de același sex sau de religii diferite.
Aceste cupluri, care locuiesc împreună, își pot înregistra relația printr-o declarație la primărie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept