Știri 16 iunie 2020

Arhiepiscopia Tomisului și CRTS Constanța organizează o campanie de donare de sânge în rândul preoților și monahilor din eparhie.
În acest sens, preoții alături de credincioși sunt convocați joi, de la ora 12.00, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga nr.85.
Aceștia vor fi însoțiți de Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.

Faleza de la Cazino este monitorizată video.
6 sisteme de înaltă performanță înregistrează non-stop zona de la Poarta 1 până la Comandamentul Flotei, pentru creșterea gradului de siguranță.
Aceste camere vin în completarea celor 58 de dispozitive instalate deja la toate stațiile pentru biciclete, la stații pentru autobuze și în alte puncte cheie din Constanța.
Tot pe faleza de la Cazino, Primăria a instalat dispozitive pentru internet wireless ce poate fi accesat gratuit de turiști și constănțeni.

Înscrierile pentru Admitere la Universitatea „Ovidius” vor fi exclusiv online.
Acestea se vor desfășura în perioada 6 – 25 iulie, pentru programele de licență, și în perioada 8 – 25 iulie, pentru programele de masterat.
La Facultatea de Medicină, admiterea va avea loc în perioada 6 iulie – 8 august.
În acest interval vor avea loc înscrierile, susținerea probelor de concurs, afișarea rezultatelor și înmatricularea, în funcție de calendarul propriu.

Programările pentru emiterea sau preschimbarea cărții de identitate se fac online.
Această măsură a fost luată pentru evitarea aglomerației și a formării cozilor la ghișeu.
Programările se pot face pe site-ul primăriei, unde pot fi găsite și informații despre actele necesare pentru obținerea cărților de identitate și a vizelor de reședință.

Ordinul cu privire la redeschiderea creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor a fost publicat în Monitorul Oficial.
Materialul necesar pentru fiecare activitate va fi asigurat individual.
Jucăriile care nu pot fi spălate vor fi eliminate din sala de grupă, precum și celelalte accesorii neesențiale.
Activitățile în aer liber vor reprezenta o proporție cât mai mare din program.
În acelaşi timp, afară pot fi mai multe grupe, cu respectarea condițiilor privind evitarea contactului strâns între copii și a jocurilor care presupun apropierea la mai puțin de 2 metri.

ANM a emis o nouă avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru regiunea de sud-est și un cod portocaliu pentru restul țării.
Codul galben este valabil până joi dimineața, la ora 10, iar cel portocaliu până la ora 23.00.
În cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Curtea Supremă a Statelor Unite stabilește ilegalitatea concedierilor pe criteriul sexualităţii.
Instanța a decis că minoritățile sexuale sunt protejate de mecanismele de luptă împotriva discriminării la locul de muncă, spre deosebire de poziţia administrației lui Donald Trump pe această temă.
În anul 2015, cea mai înaltă instanță a SUA a extins dreptul la căsătorie pentru cuplurile de acelaşi sex.

Germania ar putea elimina cuvântul ”rasă” din Constituție.
Parlamentarii germani au decretat că „nu există rase, ci doar ființe umane”.
Această revendicare, susținută de mulți ani de stânga, a reapărut deja în februarie, după atentatul rasist de la Hanau, unde un german a ucis nouă persoane de origine străină.

Mandatele aleșilor locali se prelungesc până la 1 noiembrie.
Așa a hotărât ieri, Camera Deputaților, în calitate de for decizional.
Documentul va fi transmis preşedintelui României pentru promulgare.
Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a atras atenția că proiectul trebuie adoptat de parlament, în contextul în care mandatele aleșilor locali expiră în 21 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept