Știri 12 iunie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji mâine în localitatea Vadu din jud. Constanța.
Astfel, ierarhul nostru va face o vizită misionară în parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, unde va oficia Sfânta Liturghie de la ora 8.30.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Întâi după Rusalii sau a Tuturor Sfinților.
Cu acest prilej, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, care are al treilea hram Duminica Tuturor Sfinților.

Oficierea slujbelor și în interiorul lăcașurilor de cult este deplin justificată.
Declaraţia purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu vine în contextul discuţiilor referitoare la oficierea slujbelor în interiorul lăcaşurilor de cult cu participarea unui număr mai mare de credincioşi.
Acesta a explicat că „au fost făcute, inclusiv recent, firești și consistente demersuri către autorități, în speranța unui răspuns realist și înțelept”.
„România este o țară eminamente creștină, o largă majoritate a societății sale fiind implicată în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române”, a mai spus Vasile Bănescu.

CT BUS prelungește de luni, linia 100 până în stațiunea Mamaia.
Astfel, linia 100 va deveni 100M, care va circula pe ruta Gară – Sat Vacanță – Stațiunea Mamaia.
Abonamentele emise pe linia 100 vor fi valabile pe linia 100M, până la expirarea acestora.

Orașul Ovidiu va avea, din acest sezon estival, o plajă proprie.
Aceasta va fi amenajată de autoritățile locale pe malul lacului Siutghiol, în zona dintre cele două parcuri și va avea aproximativ 700 – 800 de metri pătraţi.
Primarul orașului, George Scupra, a precizat că în zona noului parc ce va fi inaugurat pe 21 iunie a fost amenajată și o grădină de nuferi.

Duminică este Ziua mondială a donatorului de sânge.
Decizia marcării anuale a acestui eveniment s-a luat la cea de-a 58-a reuniune a Organizației Mondiale a Sănătății, la care statele membre și-au declarat în unanimitate angajamentul și sprijinul pentru donarea voluntară de sânge.
Cu acest prilej, constănțenii sunt așteptați la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga nr.85, între orele 8 – 13.

Toată țara se află sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată.
Aceasta este valabilă până mâine dimineață, la ora 10.
Pe arii relativ extinse vor fi perioade cu frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.
Până la jumătatea săptămânii viitoare gradul de instabilitate atmosferică se va menține accentuat în cea mai mare parte a țării.

Fiecare școală va avea un grup de acțiune anti-bullying.
Normele metodologice de aplicare a legii împotriva violenței psihologice-bullying au fost publicate în Monitorul Oficial.
Din grupul de acțiune vor face parte maxim 10 membri.
Între aceștia se vor regăsi directorul unității de învățământ, profesorul consilier școlar, trei cadre didactice formate în problematica violenței, doi sau mai mulți reprezentanți ai elevilor, un reprezentant al părinților și reprezentanți ai autorității locale.
Rolul acestui grup este prevenirea, identificarea și soluționarea faptelor de bullying comise între elevi, prin acțiuni fizice, verbale, relaționale sau cibernetice.
De asemenea, fiecare unitate de învățământ are obligația de a introduce în Regulamentul de Ordine Interioară obiectivul „școală cu toleranță zero la violență”.

De luni, se va renunţa la izolarea la domiciliu a persoanelor care vin din ţări cu număr mic de cazuri de coronavirus.
Premierul Ludovic Orban a dat exemplul Austriei, Greciei şi Bulgariei.
De asemenea, premierul a explicat că se vor deschide mall-urile şi vor fi permise grupuri de câte 6 persoane, față de 3 în prezent.
De săptămâna viitoare, se vor redeschide grădiniţele, creşele şi after-school-urile, dar recomandarea este de a se găsi soluţii pentru supravegherea copiilor în familie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept