Știri 11 iunie 2020

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului va sluji sâmbătă în localitatea Vadu din jud. Constanța.
Astfel, ierarhul nostru va face o vizită misionară în parohia Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, unde va oficia Sfânta Liturghie de la ora 8.30.
Duminică, Biserica Ortodoxă se va afla în Duminica Întâi după Rusalii sau a Tuturor Sfinților.
Cu acest prilej, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea Colilia, care are al treilea hram Duminica Tuturor Sfinților.

Constănțenii sunt așteptați să doneze sânge.
Persoanele sănătoase care vor să doneze pot veni mâine, între orele 7.30 – 13.30, la sediul CRTS din strada Nicolae Iorga, nr. 85.
De asemenea, duminică, pentru că este Ziua Mondială a Donatorului, programul pentru donări va fi în intervalul orar 8.00 – 13.00.

ANM a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică pentru toată țara.
Aceasta este valabilă până sâmbătă la ora 10.00.
Astfel, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii.

Taxa de parcare în municipiul Constanța trebuie achitată în continuare.
Așa susţin reprezentanţii Primăriei, deși regulamentul parcărilor a fost anulat în instanță în luna martie.
Deocamdată, până la elaborarea unui regulament nou al parcărilor, care va ține cont de observațiile judecătorilor, Poliția Locală nu va aplica amenzi în caz de neplată.

Restricțiile de circulație de pe Autostrada Soarelui sunt ridicate de astăzi.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, care a precizat că măsura a fost luată mai devreme decât a fost estimat inițial.
„În timpul sezonului estival, lucrările de întreținere la sectoare de drum, precum Autostrada Soarelui trebuie suspendate“, a mai spus ministrul.

Legea prin care se oferă măști de protecție gratuit persoanelor cu venituri mici a fost adoptată de Parlament.
Este vorba despre beneficiarii de venit minim garantat, beneficiarii de alocații pentru susținerea familiei, pensionarii care au o pensie de sub o mie de lei, precum și persoanele cu handicap.
Legea prevede că aceste persoane primesc gratuit, lunar, un set de 30 de măşti de protecţie din partea Guvernului.
Măsura va fi în vigoare pe toată durata pandemiei de coronavirus.

Lucrările de reabilitare a Cazinoului sunt în plină desfășurare.
Acestea vor respecta proiectul original, cu detaliile arhitecturale din anul 1910.
La subsol vor exista două camere tip muzeu, în care vor fi expuse cărți poștale, fotografii și obiecte din istoria clădirii edificiu.
Potrivit arhitectului Radu Cornescu, odată cu înaintarea lucrărilor, este posibil să apară și alte mărturii zidite între pereții clădirii de deținuții care au lucrat la reabilitarea Cazinoului în anii 1950.

Autobuzele CT Bus de pe mai multe trasee înregistrează întârzieri în trafic.
Din cauza unor lucrări de asfaltare de pe Șoseaua Mangaliei, autobuzele de pe liniile 5-40, 5B, 101 și 101M circulă cu dificultate, în această zonă.
De asemenea, din cauza modificărilor rutiere din stațiunea Mamaia, pe sensul de mers spre Campus, autobuzele de pe linia 5-40 merg până la sensul giratoriu din zona hotelului Meridian, unde întorc și merg până la Campus.
Se circulă cu dificultate și pe strada I. Gh. Duca, în zona intersecției cu bulevardul Mamaia, din cauza unor lucrări de asfaltare.
Totodată, din cauza unor lucrări de înlocuire a unor conducte RAJA de pe strada Dezrobirii, pe porțiunea cuprinsă între intersecția din zona Pod Butelii și cea cu strada Eliberării, autobuzele de pe liniile 102N și 102P circulă cu dificultate.

20 de stații de încărcare rapidă pentru mașini electrice, parcări și benzinării vor fi amenajate pe Autostrăzile A1 și A2.
Compania de Drumuri va lansa o licitație în acest sens, iar firmele interesate vor putea închiria pe 20 de ani spațiile de servicii unde vor fi amenajate acestea.
Amenajarea spațiilor de servicii contribuie și la creșterea siguranței rutiere deoarece oferă posibilitatea șoferilor să facă pauze de odihnă și să evite oprirea sau staționarea pe banda de urgență.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept