Știri 3 iunie 2020

Biserica Ortodoxă îi va cinsti mâine pe Sfinții Mucenici Zotic, Atal, Camasie și Filip de la Niculițel.
Cu acest prilej, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la biserica cu hramul celor 4 sfinți martiri din cartierul constănțean Faleză Nord, de la ora 8.30.
Duminică, Biserica Ortodoxă va prăznui Pogorârea Sf. Duh sau Rusaliile.
Astfel, Ierarhul nostru va săvârși Sf. Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Ap. Petru și Pavel, de la ora 8.30, apoi va citi rugăciunea de binecuvântare a frunzelor de nuc.
Luni, de sărbătoarea Sfintei Treimi, Arhiepiscopul Tomisului va sfinți paraclisul cu hramul Sfânta Treime al Mănăstirii Văcăreștii Noi din comuna Lumina, jud. Constanța, de la ora 8.30, apoi va oficia Sf. Liturghie.
În cadrul slujbei, cunoscutul medic neurochirurg Arhidiaconul Ștefan Mindea va fi hirotonit preot.

Constănțenii sunt așteptați săptămâna aceasta să doneze sânge.
CRTS Constanța anunță că până vineri, programul de donare este între orele 7.30 și 12.30.
Lunea viitoare Centrul este închis, întrucât este zi de sărbătoare legală.

Afișajul pe stâlpi este ilegal în municipiul Constanța.
Poliția Locală a demarat o nouă acțiune de identificare a persoanelor care săvârșesc aceste fapte, atât persoane fizice, cât și persoane juridice, beneficiari ai acestor mesaje publicitare.
Amenzile sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoanele fizice și între 1.000 – 1.500 lei pentru persoanele juridice.
De asemenea, acestea trebuie să redea aspectul pe care stâlpul de iluminat l-a avut înainte de lipirea afișelor.

Primăria Constanța va acorda familiilor un sprijin financiar în vederea angajării unei bone pentru copii.
Beneficiari sunt familiile cu venituri de maxim 3.500 lei/ membru, iar ajutoarele bănești sunt cuprinse între 250 și 710 lei lunar.
Acestea vor fi acordate pentru copiii cu vârstă preșcolară, adică cel mult 6 ani.

Studiul prin care se va stabili gradul de răspândire a coronavirusului în România a fost aprobat.
Acesta se va desfășura în perioada iunie – septembrie și va include seruri reziduale recoltate de la persoane din toate grupele de vârstă.
Vor fi persoane fără semne şi simptome de boală infecţioasă, în conformitate cu prevederile legale şi care îşi vor exprima consimţământul informat de participare la studiu.
Cercetarea va fi realizată cu respectarea principiilor şi regulilor de etică şi a confidenţialităţii datelor cu caracter personal, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Traficul rutier este restricționat total pe un tronson al străzii I.G. Duca.
Circulația autovehiculelor va fi interzisă astăzi și mâine, în intervalul orar 19:30 – 05:00, pe porțiunea cuprinsă între strada Constantin Brătescu și bulevardul Alexandru Lăpușneanu, unde continuă lucrările de asfaltare a carosabilului.
Constănțenii care locuiesc în zonă sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze mașinile pe trotuar sau pe carosabil.

Grecia va deschide frontierele pentru vizitatori din 29 de țări, printre care și România, din 15 iunie.
Vizitatorii vor fi testați aleatoriu, a comunicat Ministerul Turismului, iar Guvernul va monitoriza evoluțiile legate de coronavirus.
O carantină la nivel național, impusă în luna martie, a ajutat Grecia să limiteze răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus la mai puțin de 3.000 de cazuri, dar sectoarele de afaceri și turism au fost blocate.
Și Germania a anunțat că va relaxa din 15 iunie restricţiile de circulaţie impuse statelor europene.

After-school-urile, grădiniţele şi creşele private s-ar putea deschide în această vară.
Acest lucru va fi posibil în condiţiile în care contextul epidemiologic o va permite, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.
Pe 12 iunie se va încheia anul școlar, iar părinții nu vor mai putea rămâne acasă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept