Știri 6 mai 2020

Normalizarea vieții sociale înseamnă și participarea la slujbe, respectând măsurile de protecție.
Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu.
Biserica Ortodoxă Română va face demersuri pe lângă autoritățile statului pentru a găsi împreună căile de întoarcere la starea de normalitate, stare care nu include doar o dimensiune materială, ci și una spirituală, a mai spus Vasile Bănescu.
În ultimele zile, numeroși credincioși s-au adresat preoților și autorităților pentru a cere redeschiderea bisericilor, odată cu alte instituții publice, din 15 mai.

ANM a emis o informare meteorologică de ploi moderate cantitativ și intensificări ale vântului.
Aceasta este valabilă până mâine la ora 20.00.
Astfel, în cea mai mare parte a țării temporar vor fi intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h.
Local și temporar va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp.

Turiştii care vin pe litoral ar putea fi testaţi pentru coronavirus.
Acesta este un posibil scenariu discutat ieri de prefectul Constanței George Niculescu cu agenții de turism.
Prefectul a apreciat că niciun domeniu de activitate din județul Constanța nu va rămâne neafectat de pandemie și a susținut că în perioada următoare va avea discuții cu reprezentanții tuturor domeniilor de activitate importante din județ.

Bazele sportive din România se vor redeschide treptat după 15 Mai.
Președintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a explicat cum se va face revenirea sportivilor în bazele de antrenament.
La intrarea în baze toți sportivii vor trebui să prezinte avizele medicale conform cărora au fost testaţi negativ pentru coronavirus.
Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe a declarat că toţi sportivii care vor dori să reia pregătirile după ieşirea din starea de urgenţă vor fi obligaţi ca înainte de a intra în cantonament să stea în izolare totală la domiciliu timp de două săptămâni.

Şi medicii de familie ar putea primi 2.500 de lei brut pe lună stimulent de risc, în contextul pandemiei.
Decizia a fost adoptată de Senat.
Suma va fi asigurată din fondul de salarii al unităţii angajatoare, sau, după caz, de la bugetul de stat.
Actul normativ va intra în vigoare după votul din Camera Deputaţilor şi după promulgarea de către şeful statului.

Părinţii îşi pot lua zile libere pentru supravegherea copiilor şi în perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.
Așa au decis ieri deputaţii din Comisia de muncă şi protecţie socială.
Pot beneficia de aceste prevederi părinţii care au copii cu vârsta de până la 12 ani sau au copii cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, înscrişi în cadrul unei unităţi de învăţământ.
Proiectul urmează să fie votat în plenul Camerei Deputaților.

Măștile de protecție vor deveni obligatorii în transportul public, după 15 mai.
Numărul permis de călători va fi egal cu cel al locurilor pe scaune.
De asemenea va fi permis un singur rând în picioare cu menținerea distanței de 1,5 metri între cetățeni.
Autoritățile cer călătorilor să poarte măști și mănuși pentru a evita îmbolnăvirile și să aștepte următorul mijloc de transport în comun dacă este aglomerat cel care a venit în stație.

Statul pregăteşte un pachet de măsuri pentru angajatori.
Este vorba despre plata unei părţi din salariul angajaţilor care vor reveni la lucru după şomaj.
Sprijinul pentru revenirea în activitate ar putea fi de 35 – 45% din valoarea brută a costului salarial, fiind la început de tip fix şi apoi redus, pe măsură ce activitatea companiei este reluată, a afirmat ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

Grădinița devine obligatorie pentru copiii de cinci ani, din această toamnă.
Înscrierea copiilor la grădiniță pentru anul școlar viitor trebuie să asigure cuprinderea tuturor copiilor de cinci ani în grupa mare, ca parte a învățământului general obligatoriu, potrivit unui document oficial transmis de Ministerul Educației.
Acesta a anunțat că au fost stabilite trei etape pentru înscrierea în învățământul preșcolar a copiilor cu vârste între 3 și 6 ani.
În prima etapă vor fi reînscriși copiii care au mai fost la grădiniță, ulterior fiind înscriși copiii care merg pentru prima dată la grădiniță.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept