Știri 10 aprilie 2020

CT BUS anunță că astăzi autobuzele liniei 48 circulă pe traseu deviat, până la ora 17:00.
Astfel, ruta ocolitoare cuprinde:
– pe sensul de mers către Poarta 1: bd. I.C.Brătianu – bd. 1 Decembrie 1918 – bd. Ferdinand;
– pe sensul de mers de la Poarta 1: bd. Ferdinand – bd. 1 Decembrie 1918 – bd. I.C.Brătianu.
Devierea s-a dispus din cauza lucrărilor de toaletare a arborilor situați pe bd. I.C.Brătianu.

Companiile aeriene trebuie să-i despăgubească pe clienți pentru cursele anulate din cauza pandemiei de coronavirus.
Afirmația aparține comisarului european pentru Transporturi, Adina Vălean.
Ea a respins astfel solicitările venite din partea operatorilor aerieni de a relaxa regulile europene în domeniu.
Companiile aeriene caută și sprijin guvernamental spunând că rambursarea banilor pentru sute de mii de bilete le-ar duce spre faliment.

Parlamentul European de la Strasbourg a fost amenajat pentru a deveni unitate de testare şi consultaţii pentru coronavirus.
Anunţul a fost făcut de preşedintele Parlamentului European, David Sassoli.
Primarul orașului Strasbourg consideră că decizia este un simbol al asistenţei reciproce pe care ţările europene trebuie să o demonstreze în lupta împotriva epidemiei.

Primăria Constanța va începe în perioada imediat următoare distribuirea tichetelor RESPECT.
Cei aproximativ 28 de mii de beneficiari ai programului vor primi luna aceasta tichete în valoare de 150 de lei, ceea ce înseamnă 3 din cele 8 tranșe acordate anual.
Pentru anul în curs, valoarea tranșei tichetelor valorice a crescut la 50 de lei de beneficiar.

Carnea de miel va fi comercializată în perioada 10 – 18 aprilie, în piețele agroalimentare din municipiul Constanța, de la producători avizați de ANSVSA.
În condiţiile actuale, comerțul cu carne de miel se va desfășura în două dintre piețele agroalimentare, în zone special amenajate.
Vor fi puse la dispoziție 12 locuri în Piața Grivița, respectiv 4 locuri în Piața Tomis 3.
Personalul piețelor va supraveghea și va direcționa fluxul de persoane, astfel încât să fie respectată distanța socială.

Apelurile la linia gratuită dedicată seniorilor s-au dublat de la debutul stării de urgență comparativ cu perioada anterioară.
Izolarea și distanțarea socială pun persoanele vârstnice și în dificultatea de a interacționa cu alte persoane pentru păstrarea echilibrului psihic.
Telefonul Vârstnicului a înregistrat, în perioada 16 martie – 6 aprilie, până la 100 de apeluri pe zi.
Numărul 0800 460 001 – poate fi apelat gratuit de luni până vineri între orele 08.00 – 20.00 și sâmbăta între 08:00 – 16:00.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase dispune de un nou rezervor de oxigen.
Acesta are o capacitate de 11.000 de litri care permite astfel prelungirea instalației și la saloanele din afara secției de Terapie Intensivă.
Unitatea sanitară a extins instalația de oxigen la încă 2 saloane, iar în acest moment se lucrează la prelungirea sistemului la fiecare pat de pe toate secțiile.

Ministrul de Interne, Marcel Vela a anunțat măsurile din noua Ordonanță Militară 8.
Astfel, companiile din România nu mai pot exporta biscuiți, ulei, zahăr sau cereale, iar piețele agroalimentare rămân deschise.
De asemenea, suspendarea zborurilor România – Spania a fost prelungită încă 14 zile.
Totodată, se interzice pe perioada stării de urgenţă suspendarea activităţii centrelor de îngrijire a persoanelor vârstnice, și a centrelor pentru copii şi adulţi, cu şi fără dizabilităţi, precum şi pentru alte categorii vulnerabile.
Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu le-a transmis românilor din străinătate că dacă vin acum în țară, nu vor putea petrece Paştele împreună cu familiile, ci în carantină sau autoizolare.

Uniunea Europeană sprijină statele afectate de pandemie, cu un pachet de măsuri de 500 de miliarde de euro.
Olanda a acceptat relaxarea condiţiilor de accesare a fondului de ajutorare, cunoscut drept Mecanismul European de Stabilitate, iar Franța a salutat acordul pentru fondul de urgență.
Miniştrii de Finanţe au respins, totuși, propunerea Franţei şi a Italiei de a împărţi costul crizei sanitare, la nivel comunitar, prin emiterea aşa-numitelor “coronabonduri”.

La Moscova, oamenii pot face testul pentru coronavirus la domiciliu, fară să intre în contact cu personalul medical.
Analizele sunt gata în maxim două zile, iar rezultatul este trimis pe mail sau anunțat telefonic.
În cazul în care testul iese pozitiv, bolnavul este obligat să anunțe medicul și rămâne sub observație în carantină.
În ultima perioadă, rapoartele oficiale arată o creștere semnificativă, cu cate o mie pe zi, în Rusia a numărului de persoane confirmate pozitiv.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept