Știri 8 aprilie 2020

Parlamentul României a mărit prin lege alocația anuală pe care o primește schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea, potrivit căreia alocația a fost majorată la 960.000 de euro.
În expunerea de motive, inițiatorii arată că schitul are nevoie de bani pentru lucrări de întreținere și restaurare a clădirilor, dar și a operelor teologice pe care le deține.
De asemenea, parlamentarii mai motivează că Franța cheltuiește anual 4 milioane de euro pentru întreținerea catedralei Notre Dame.

Examenul de capacitate și bacalaureatul se vor susține după 1 iulie.
Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Monica Anisie, care a adăugat că programa nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea.
De asemenea, situația școlară se va încheia cu minim 2 note.
Școlile vor rămâne închise cel puțin până pe 16 mai, când expiră starea de urgență.

“România Salvează România” este campania prin care Crucea Roșie Română strânge bani pentru lupta împotriva răspândirii coronavirusului.
Un SMS la numărul 8827 cu textul „România salvează România” înseamnă o donație de 2 Euro.
Crucea Roșie a început în februarie, printr-o campanie de informare, atunci când oamenilor li s-a spus ce-ar trebui să facă pentru prevenirea infectării.
1.800 de voluntari sunt activi în această luptă împotriva noului coronavirus.

Dezinfectarea nu trebuie să devină o obsesie.
Mesajul aparține profesorului doctor Alexandru Rafila.
Președintele Societatății de Microbiologie spune că spălarea cu apă și săpun a mâinilor este cea mai eficientă metodă de a ține virusul la distanță.
Vârful epidemiei în România pentru acest sezon este estimat între 25 și 30 aprilie, a mai spus profesorul.

Poliția atrage atenția că eventualele încercări de a ieși din casă în ziua de Paște și de a face vizite sub pretextul de a duce părinților produse pentru masa pascală vor fi sortite eșecului.
Oamenii legii spun că există riscul de a intra sub incidență penală.
Conform ordonanței militare, declarația pe propria răspundere prevede asistența persoanelor vârstnice, bolnave” , dar aici nu sunt incluse vizitele în ziua de Paște.

Un singur pahar de alcool consumat zilnic creşte riscul de accident vascular cerebral.
Așa arată studiul unor cercetători.
Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 500.000 de chinezi, pe o perioadă de zece ani, și s-a descoperit că alcoolul în cantităţi moderate nu este benefic pentru sănătate.
De asemenea, același studiu relevă că, fiecare jumătate de sticlă de vin băută zilnic creşte, per total, riscul de accident vascular cu 38% la sută iar efectele alcoolului sunt opuse medicamentelor menite să scadă nivelul de colesterol din sânge şi să prevină accidentele vasculare.

De astăzi, nu se mai fac internări pentru tratamente și operații care nu sunt urgente, inclusiv la spitalele private.
Măsura completează ordinul din 23 martie semnat de Raed Arafat.
Acesta a mai spus că nu se suspendă activitatea în niciun spital și că este o măsură care să-i protejeze pe pacienți dar și pe medici în rândul cărora sunt tot mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Un al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud, a ajuns în România.
Este vorba despre circa 100.000 de combinezoane de protecție destinate cadrelor medicale.
Costurile de transport sunt suportate de Statele Unite.

Strada Ștefan cel Mare din Constanța va intra într-un amplu proces de reabilitare.
Primarul Decebal Făgădău a semnat contractul reabilitarea zonei centrale a Constanței, adică strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă, un contract de aproape 90 de milioane lei.
Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 18 luni.
De asemenea, pe străzile Mihai Viteazu, I. Gh. Duca, Ștefan Mihăileanu, Cuza Vodă, Răscoalei 1907 vor fi reabilitate și extinse trotuarele, va fi realizată semnalizarea verticală și orizontală și va fi modernizat iluminatul public.

Primăria a demarat lucrările de amenajare a unei noi treceri de pietoni pe bulevardul Mamaia.
Aceasta va fi amenajată în dreptul Spitalului Militar de Urgență. Trecerea va fi prevăzută cu scuar și vor fi montate pavele tactile pentru persoanele cu dizabilități.
În zona axului drumului va fi amplasat un refugiu protejat de garduri.
De asemenea, traficul rutier a fost resistematizat la intersecția bulevardului Mamaia cu strada Ștefan Mihăileanu.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept