Știri 7 aprilie 2020

Acțiunile filantropice continuă în Arhiepiscopia Tomisului.
Astfel, maicile de la Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul din Lipnița au confecționat peste 100 de lenjerii pentru Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și Spitalul din Medgidia.
De asemenea, parohia Bunavestire din Constanța a donat 10 tensiometre și 3 termometre.
Totodată, în localitățile Casicea, General Scărișoreanu, Amzacea și Eforie Sud, au fost distribuite 300 kg de orez, 300 kg de fasole și 300 de pui.

Astăzi este Ziua Mondială a Sănătăţii.
Din anul 1950, în fiecare an, la 7 aprilie, se celebrează Ziua Mondială a Sănătăţii, zi în cadrul căreia sunt abordate probleme de maximă importanţă pentru anul respectiv şi se încearcă să se atragă atenţia asupra unei zone prioritare de care să se ocupe Organizaţia Mondială a Sănătăţii.
În acest an însă, în loc de zi liberă și de sărbătoare, asistenții medicali marchează această zi prin lupta împotriva pandemiei.
Totodată, în acest context, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că planeta duce lipsă de aproape 6 milioane de profesionişti în domeniul asistenţei medicale.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă până pe 16 mai“.
În acest sens, şeful statului a spus că textul decretului va fi elaborat în această săptămână, iar săptămâna viitoare va decreta starea de urgenţă pentru încă o lună.
Klaus Iohannis a avut ieri, la Cotroceni, o şedinţă de evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei cu premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Guvernului.

Cadrele medicale, farmaciștii şi persoanele care asigură serviciile de curăţenie în unităţile sanitare din Constanța beneficiază de gratuitate pe autobuzele CT BUS.
Anunțul a fost făcut de administraţia locală.
Decizia a fost luată în contextul actual și este valabilă până la suspendarea stării de urgență.

Simulările examenelor naţionale sunt anulate.
Anunțul a fost făcut de Ministrul Educaţiei, Monica Anisie.
Acestea au fost înlocuite cu testele de antrenament pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.
Vineri vor fi publicate baremele și vor fi explicate rezolvările acestor modele sau teste de antrenament.

Mandatul aleșilor locali va fi prelungit până cel târziu la 31 decembrie acest an.
Guvernul Orban a decis, prin ordonanță de urgență, amânarea alegerilor locale până la o dată ulterioară, ce va fi stabilită de Guvern.
Decizia amânării alegerilor vine în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat că starea de urgență se va prelungi cu o lună.

România devine prima țară din Uniune care va găzdui rezerva strategică de materiale medicale a Uniunii Europene.
Anunțul a fost făcut de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
Prima tranșă de ventilatoare a fost deja contractată și urmează să ajungă în țara noastră.

Românii pot cere amânarea ratelor la bănci.
Anunțul a fost făcut ieri de ministrul Finanțelor.
În următoarele 45 de zile, românii au timp să depună cereri pentru amânarea ratelor, a mai adăugat ministrul Finanțelor.
El le cere băncilor să analizeze cu prioritate aceste solicitări venite de la clienții aflați în dificultate de a plăti ratele creditelor.

Indemnizaţia pentru creşterea copilului care expiră pe perioada stării de urgenţă se prelungeşte automat până la finalul acesteia.
Anunțul a fost făcut de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.
Părinţii nu vor trebui să completeze niciun document, a mai precizat ministrul.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept